Četvrtak, 18. travnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA na seoskom imanju Šipek: Kraljevsko pile s ražnja i najveća boca na Balkanu

Kraljevsko pile na ražnju, poluslatka rebarca s medom i tradicionalna kukuružnjača neke su od delicija koje su momci degustirali

U zadnjoj epizodi prve sezone ekipa Gastro tražilice posjetila je seosko imanje Šipek gdje se nalazi jedna od najstarijih ekoloških vinarija u Podravini. Vinarija Šipek nalazi se između Kloštra Podravskog i Kozarevca, nedaleko od grada Đurđevca.

Ukoliko vas put nanese na ovo predivno imanje, okruženo netaknutom prirodom i vinogradima, moći ćete kušati ekološka vina, a ponajviše pomalo već zaboravljenu domicilnu sortu plemenka, čija priča seže daleko u povijest.

Vinariju je nedavno preuzeo sin Matej, koji je ljubav prema proizvodnji vina naslijedio od svoga oca Đure, za kojeg se često govori da je i živuća enciklopedija. Uz ekološku proizvodnju obitelj Šipek priprema i neka starinska jela pa smo tako ovaj put probali njihov specijalitet kraljevsko pile na ražnju, poluslatka rebarca s medom, zatim predjelo koje se zove “zaseka” i za kraj tradicionalni desert kukuružnjača s orasima.

zatvori