Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Zanimljiv TESLIN DAN u Osnovnoj školi Drnje

Učenici i profesori Osnovne škole Drnje proveli su projektni ‘Teslin dan’ kojim su obilježili i nedavnu obljetnicu smrti znanstvenika Nikole Tesle (7. siječanj).

Teslin dan je jedna od aktivnosti u sklopu ‘Erasmus+ projekta SLAM (STEM Learning Activities & Methods)’ koji osnovna škola provodi zajedno s partnerskim zemljama. Cilj projektnog dana bio je suradnja predmetnih učitelja i provođenje interdisciplinarne nastave u kojoj su sudjelovali učenici svih razreda.

Kako bi učenicima približili život i djelo Nikole Tesle, učitelji su organizirali mnogobrojne aktivnosti. Kroz zanimljiv spoj primjerice biologije i hrvatskoga jezika, geografije i vjeronauka, informatike i prirode i društva, engleskoga jezika, povijesti, matematike, fizike i kemije učenici su upoznali mjesta i države u kojima je živio ili se školovao, naučili su nešto više o njegovim izumima i pokusima, privatnom životu i navikama. Na jednoj od radionica, učenici su pretraživanjem na internetu otkrili povezanost Tesle, broja tri, smartphonea i golubova.

Aktivnosti su privedene kraju fotografiranjem učenika formiranih u ime TESLA i puštanjem balona. Naime, svaki je razred imao zadatak napisati poruku Tesli te ih pričvrstiti za balone.

Kako su učenici proveli ‘Teslin dan’ pogledajte u fotogaleriji.

 

zatvori