Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo poražen od ZTE-a u prijateljskoj utakmici

Nogometaši Slaven Belupa u prvoj su prijateljskoj utakmici u sklopu aktualnih priprema poraženi na gostovanju kod ZTE-a rezultatom 2:1, objavljeno je na službenim stranicama kluba

Domaćin, kojem je ovo bila ‘generalka’ prije prvenstva, iskoristio je svoju prvu priliku i poveo s 1:0 preko Bobala u 11. minuti. Do kraja prvog poluvremena koprivnička je momčad dominirala, ali nije uspjela pronaći put do izjednačenja.

U nastavku susreta trener Tomislav Stipić na teren je poslao novih 11 igrača. Nakon nekoliko odličnih prilika i situacija pred golom Mađara, gol za 1:1 u 70. minuti postigao je Lima. Brazilac je glavom u mrežu zakucao centaršut Brkovića iz kornera. I kada je izgledalo da će Farmaceuti u potpunosti preokrenuti rezultat, domaćin je iz svog prvog dolaska pred vrata Filipovića u drugom poluvremenu zabio za novo vodstvo. U 84. minuti precizan je za konačnih 2:1 bio Babati.

Iduću prijateljsku utakmicu Slaven Belupo igrat će u utorak u Čatežu. Protivnik koprivničkoj momčadi od 14 sati bit će ljubljanska Olimpija.

Zalaegerszeg, 18. siječnja 2020.

Prijateljska utakmica:
FC ZTE – NK Slaven Belupo 2:1 (1:0)

ZTE: Demjen, Lesjak, Bobal, Katelaris, Rado, Stieber, Bobal, Mitrovič, Ikoba, Bedi, Bolla. Još su igrali Babati, Szepe, Kocsis, Oštrek, Szemeredi. Trener: Barna Dobos.

SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Mikulić – Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić, Kamber, Goda – Etoundi, Krstanović. Drugo pol: Filipović – Međimorec, Zirdum, Radivojević – Vrljičak, Brković, Bigirimana, Liklin, Delić – Lima, Alidema (od 70. Havelka) Trener: Tomislav Stipić.

Strijelci: 1:0 Bobal 11′, 1:1 Lima 70′, 2:1 Babati 84′

zatvori