Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Održana 90. izvještajna godišnja skupština DVD-a Kunovec

U prostorijama Vatrogasnog doma u Kunovcu u subotu je održana 90. izvještajna godišnja skupština DVD-a Kunovec.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kunovec Ivan Blažic otvorio je skupštinu te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Nakon odane počasti, predsjednik društva pozdravio je uzvanike i drage goste: zamjenika predsjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Vladimira Piškora, zapovjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana, načelnika Općine Koprivnički Ivanec Marija Švegovića, zamjenicu općinskog načelnika Ivanu Čoklicu, predsjednika VZO Koprivnički Ivanec Stjepana Švagelja, predsjednika VZ Sisačko-moslavačke županije Miju Brlečića, direktora tvrtke Vatropromet Nenada Radojčića (tvrtke koja se bavi razvojem, proizvodnjom, uvozom i prodajom vatrogasne i zaštitne opreme), predstavnike 21 dobrovoljnog vatrogasnog društava iz Koprivničko-križevačke županije i to: DVD-a Botinovec, DVD-a Apatovec , DVD-a Pustakovec, DVD-a Koprivnički Ivanec, DVD-a Subotica Podravska, DVD-a Gorica-Grbaševec, DVD-a Kuzminec, DVD-a Zablatje, DVD-a Imbriovec, DVD-a Đelekovec, DVD-a Gola, DVD-a Glogovac, DVD-a Novačka, DVD-a Koprivnica, DVD-a Starigrad, DVD-a Domaji, DVD-a Donji Maslarac, DVD-a Herešin, DVD-a Željezničar, DVD-a Ladinec, DVD-a Dropkovec, zatim DVD-a Mali Mihaljevec i DVD-a Slakovec iz Međimurske županije, DVD-a Visoko iz Varaždinske županije, DVD-a Staro Čiče iz Zagrebačke županije, DVD-a Desno Trebarjevo iz Sisačko-moslavačke županije, kao i predstavnike Udruge Hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, NK Bratstvo Kunovec i članice Društva žena “Srca Kunovca”.

Nakon usvajanja dnevnog reda, Skupštinu je dalje vodilo radno voditeljstvo u sastavu Jelena Horvat predsjednica, Ivan Blažic član i Katarina Sučić članica, a zapisničarka je bila Natalija Sučić.

Izvješće o radu Zapovjedništva za 2019. godinu podnio je zapovjednik društva Ivan Branimir Blažic. Upoznao je sve nazočne s natjecanjima u kojima je društvo sudjelovalo i postignutim rezultatima. Osvrnuo se na natjecanje koje društvo uspješno organizira 10-tak godina “Mokri kup Kunovca”. Istaknuo je da je društvo bilo domaćin Županijskog vatrogasnog natjecanja za djecu i mladež, te da je društvo s osam članova sudjelovalo na pokaznoj vježbi sustava civilne zaštite na području Općine Koprivnički Ivanec pod nazivom “Potres u Koprivničkom Ivancu 2019.”

Izvješće o radu društva za 2019.godinu podnio je predsjednik Ivan Blažic, koji je temeljito pobrojao sve provedene aktivnosti, posebno istaknuvši da je održana svečanost povodom 90. obljetnice postojanja društva pod pokroviteljstvom VZO-a Koprivnički Ivanec i tvrtke Vatropromet, da je nabavljena auto prikolica s nadogradnjom uz pokroviteljstvo tvrtke Vatropromet te da je organizirana Akademija “Advent z malim kunovečkim vatrogascima”.

Izvješće o financijskom poslovanju društva za 2019. godinu podnio je blagajnik društva Ivica Ferenčak.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Vladimir Blažic, napomenuvši da su članovi Nadzornog odbora izvršili pregled financijskog poslovanja društva te da je sva potrebna dokumentacija vođena uredno i u skladu sa Zakonom.

Predsjednik Verifikacijske komisije Ivan Branimir Blažic, pročitao je izvješće komisije, istaknuvši da je na Skupštini nazočna natpolovična većina članova i to njih 35 od 62 s pravom glasovanja, te da su sve odluke Skupštine pravovaljane.

Prijedlog Plana rada društva za 2020. godinu kao i prijedlog financijskog Plana prihoda i rashoda društva za 2020. godinu pročitao je predsjednik Ivan Blažic. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili izvješća za 2019. godinu, isto tako jednoglasno su usvojeni i prijedlozi Plana rada te financijskog Plana prihoda i rashoda za 2020. godinu.

Od gostiju prvi je sve nazočne pozdravio zapovjednik DVD-a i VZO Visoko Ljubomir Pomper, uručivši prigodni darak predsjedniku Ivanu Blažicu.

Potom se nazočnima obratio Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet uručivši prigodne darove predsjedniku društva, općinskom načelniku i zapovjedniku VZ Zvonimiru Habijanu.

Načelnik Mario Švegović, pozdravio je sve nazočne, napomenuvši da je Općina do sada redovito financijski pomagala društvu te da će i nadalje pomagati u okviru svojih mogućnosti. Mijo Brlečić u svojem se obraćanju zahvalio domaćinima na veoma dobroj dugogodišnjoj suradnji, zaželjevši svim članovima mnogo uspjeha u daljnjem radu. Zapovjednik VZ Zvonimir Habijan, istaknuo je da je donesen novi Zakon o vatrogastvu koji nas sve skupa na mnogo toga obvezuje, dotaknuo se UVI-a (Upravljanje vatrogasnim intervencijama), Vatroneta…

Nakon službenog dijela Skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne, a za ugodno raspoloženje pobrinuli su se članovi glazbenog sastava “Aurora”.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori