Petak, 19. travnja 2024.

FOTO KUD Delovi održao božićni koncert – pjesmom, plesom i dobrim željama razveselili Delovljane i sve goste

Članovi KUD-a Delovi tradicionalno su razveselili mještane Delova i okolice svojim cjelovečernjim božićnim koncertom u prepunoj dvorani Vatrogasnog doma u Delovima.

Božićni koncert pod nazivom ‘KUD Delovi i prijatelji’ su vodili legendarni Gruntovčani KUD-a ‘Gruntovec’ iz Udruge ‘Sigečko srce’. Svojim nastupom na tradicijskim glazbalima i u modernim gitarističkim izvedbama blagdanskih pjesama predstavili su se članovi tamburaške grupe KUD-a Molve. Luka Mihoković i Niko Karuza pročitali su pjesme Štefanije Vulić, a publiku su svojim nastupom oduševila i djeca Područne škole Delovi koje je uvježbala učiteljica Jelena Presek Kovač.

Folklorna i tamburaška grupa KUD-a Delovi izvela je koreografije Podravine, Posavine i Zagorja te nekoliko prigodnih blagdanskih pjesama, a na kraju programa predstavio se i gost iznenađenja – gruntovečki Mate Mišo Kovač. Kao i svake godine, koncert je završio zajedničkom izvedbom pjesme „Narodi nam se“ svih sudionika programa te prigodnim poklonima za one najmlađe.

U sklopu koncerta organizirana je izložba radova Likovno-kreativne sekcije čiji rad je predstavio njihov voditelj Toni Karuza. Ova likovna sekcija sudjeluje na velikom broju likovnih kolonija širom Hrvatske, a u Delovima su izradili, ukrasili i postavili ispred crkve adventski vijenac i božićne jaslice.

Svim izvođačima i posjetiteljima, prigodnim riječima obratio se načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek i predsjednica KUD-a Delovi Štefica Plantić.

 

zatvori