Četvrtak, 25. travnja 2024.

Dogovorene pripreme početne konferencije projekta Centar kompetentnosti

Članovi projektnog tima za Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji u četvrtak su raspravljali o dinamici realizacije i pripremi početne konferencije. Pritom, naglasak je stavljen na izradu elemenata vidljivosti i promidžbe ovog projekta.

Podsjetimo, prije 10-ak dana u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan je ugovor kojim je ovom projektu dodijeljeno 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ovim projektom dogradit će se i opremiti zgrada Obrtničke škole Koprivnica te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac.

U Službi ureda župana ističu da će se ovim centrom osnažiti relevantnost strukovnog obrazovanja kroz poboljšanje uvjeta u sektoru elektrotehnike i računalstva strukovnog obrazovanja s ciljem postizanja veće zapošljivosti učenika. Uz to, unaprijedit će se infrastruktura regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini uz intenziviranje suradnje sa sličnim centrima u Europskoj uniji.

Dodajmo i da su sastanku u PORA-i, uz članove Projektnog tima prisustvovali i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA-e Melita Birčić te ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić i Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar.

zatvori