Srijeda, 27. ožujka 2024.

BRZA CESTA Konkretan pomak prema gradnji: Hrvatske ceste traže izvođača i nadzornika radova na dionici do Kloštra

Dionica brze ceste DC-10 od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, u skladu s ranijim najavama, primaknula se korak bliže početku gradnje.

Krajem prosinca, naime, Hrvatske ceste objavile su u Oglasniku javne nabave dva poziva: za izvedbu građevinskih radova na navedenoj dionici brze ceste te za nadzor radova. Riječ je o sedam i pol kilometara dugoj dionici kojom bi brza cesta zaobišla Križevce i napravila prvi korak prema Koprivnici. Procijenjena vrijednost radova je 266 milijuna i 100 tisuća kuna, a nadzora devet milijuna kuna.

Radovi bi, prema ranijim najavama iz Vlade, trebali početi ove godine, a paralelno bi se trebao projektirati i nastavak ceste prema Koprivnici u dvotračnom profilu. Kada bi on mogao biti izgrađen, još uvijek je prerano nagađati.

Rok za predaju ponuda je 5. veljače za nadzor i 7. veljače za radove.

Kako doznajemo iz Županijske uprave, riječ je o nastavku planirane dinamike radova u skladu s prošlogodišnjim najavama. Također, ovih dana očekuje se dolazak predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića sa suradnicima u Koprivničko-križevačku županiju na radni sastanak o svim projektima prometne infrastrukture u Podravini i Prigorju, poglavito o onom najvažnijem – brzoj cesti.

zatvori