Petak, 19. travnja 2024.

OPĆINA LEGRAD Načelnik upoznao vijećnike s novostima i aktualnostima, raspisana tri natječaja za prodaju imovine

Nova, 30. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad održana je u ponedjeljak u Općinskoj vijećnici.

Sjednicu je otvorila i vodila predsjednica Snježana Kuzmić, a na istoj je nazočno bilo 10 vijećnika i općinski načelnik.

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika, općinski načelnik predstavio je sve aktualnosti od posljednje sjednice: završetak projekta “EU on the doorstep”, početak gradnje šetnice na Šoderici, dobivena sredstva Ministarstva demografije za sufinanciranje rada vrtića, natječaj za udruge te vanjske radove. Vijećnici su postavili pitanja i spomenuli probleme oko otvaranja novog eksploatacijskog polja u Selnici Podravskoj, osposobljavanja za pesticide te novosti oko kanalizacije. Načelnik je pojasnio sve probleme oko eksploatacijskog polja te najavio sastanak s mještanima. Također, najavio je izmjenu dokumentacije za kanalizaciju i prijavu iste na prve fondove i na kraju je dogovorena organizacija novog osposobljavanja za pesticide.

Pod 3. točkom izmijenjen je Statut Općine Legrad zbog zakonskih izmjena i prilagodbe istima. Nakon toga donijeta je Odluka o raspoređivanju financijskih sredstava političkim strankama u 2020. godini.

Pod točkom 5, izmijenjen je Program stambenog zbrinjavanja mladih. Od sljedećeg poziva, koji se otvara 15. veljače, novo je to da će sufinanciranje Općine za kupnju građevinskog zemljišta biti najviše 15.000 kuna, a za kupnju kuće najviše 35.000 kuna.

Pod sljedećom točkom raspisana su tri natječaja za prodaju imovine i to:

  • natječaj za prodaju nekretnina i građevinskih zemljišta, uključujući i mogućnost kupnje kuće i zemljišta za 1 kn,
  • natječaj za prodaju šuma i poljoprivrednog zemljišta,
  • natječaj za prodaju građevinskog zemljišta na Šoderici.

Svi natječaji bit će aktivni od 31. siječnja, a ponude će se zaprimati u roku od 30 dana.

Na pretposljednjoj točci donijete su dvije odluke o sufinanciranju boravka djece u jaslicama do otvaranja novih jaslica u Legradu.

Na kraju su vijećnici predložili krpanje rupa na županijskim cestama te pregled poljskih putova.

Foto: Općina Legrad
zatvori