Subota, 20. travnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Pintar: Proračun je jedan od najvećih otkad postoji Županija, iduće godine strahovito puno ulagat će se u školstvo

Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije okupit će se popodne na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici.

Na dnevnom redu su 24 točke, među kojima su najznačajnije one o financijama – prvo će rebalansom urediti ovogodišnji, a onda donijeti i proračun za iduću godinu. Evo što je jutros Radio Dravi rekao predsjednik Županijske skupštine, HSU-ov Željko Pintar:

– Što se tiče proračuna, proračun je jedan od najvećih od kad postoji Koprivničko-križevačka županija. Iznosi 745 milijuna kuna, s planiranim rashodima od 724 milijuna. Višak od dvadesetak milijuna namijenjen je pokriću gubitka iz prethodnih razdoblja.

Snimio Marko Posavec.

Nakon ulaganja u zdravstvo, poglavito u dnevne bolnice, na red za investiranje je stiglo i obrazovanje, kaže Pintar:

– Za iduću godinu najvažnije je spomenuti da će se strahovito puno ulagati u školstvo. Mislim da ni jedna županija neće toliko ulagati u školstvo kao naša. Tu su izgradnja i opremanje pet školskih dvorana, potom ulaganje u Centar kompetentnosti Obrtničke škole Koprivnica… Dakle, školstvo je na prvom mjestu od svih projekata.

Među važnim odlukama koje su danas pred članovima Županijske skupštine su, prema riječima predsjednika Pintara, davanje zelenog svjetla za sporazum o preuzimanju poslova Ureda državne uprave, ali i dopuna odluke o sufinanciranju troškova smještaja u domove skrbi za stare i nemoćne osobe te raspodjela proračunskog novca političkim strankama.

Početak sjednice zakazan je za 16 sati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

zatvori