Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnička župa svetog Nikole biskupa priprema za se blagdan svog patrona i zaštitnika grada Koprivnice

Koprivnička župa svetog Nikole biskupa spremna je za proslavu blagdana svog zaštitnika, ali i zaštitnika grada Koprivnice – svetoga Nikole.

Kao što je to i uobičajeno, blagdanu prethodi duhovna obnova. Tako se župljani za blagdan svog patrona pripremaju svečanom trodnevnicom. Prvo misno slavlje u utorak predvodio je velečasni Mario Križanac, župnik u koprivničkom prigradskom naselju Reki. Jučer je svetu misu predvodio velečasni Dario Levanić, vikar koprivničke župe blaženog Alojzija Stepinca. Večerašnju, kojom završava pripremna trodnevnica, predvodit će od 18 sati velečasni Branko Horvat, župnik iz Koprivničkih Bregi.

Posebno svečano će u župi svetog Nikole biti sutra. Ujutro će misu zornicu predvoditi župnik svetog Nikole biskupa velečasni Tomislav Petrić. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodi mons. Leonard Markač, župnik koprivničke župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama i dekan Koprivničkog dekanata. Večernju svetu misu od 18 sati predvodit će velečasni Matija Pavlaković, rektor zagrebačkog sjemeništa na Šalati.

Svakako je za spomenuti da sutrašnje mise s posebnom radošću očekuju mališani. Naime u crkvu će doći i djeci omiljeni svetac, sam sveti Nikola koji će im poslije misa u 11 i 18 sati dijeliti darove.

zatvori