Četvrtak, 18. travnja 2024.

Vozač izazvao sudar pri pretjecanju neosvijetljenog bicikla, četiri osobe ozlijeđene

Na državnoj cesti broj 41 između Gole i Gotalova jučer se dogodila teža prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene četiri osobe.

Oko 20:10 sati 40-godišnji vozač Mazde koprivničkih registracija uslijed neprilagođene brzine bočnim dijelom vozila udario je u neosvijetljeni bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 14-godišnjak bez zaštitne kacige na glavi i koji nije bio označen reflektirajućim prslukom, reflektirajućom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. K tome je još sa svoje desne strane vukao neosvijetljeni bicikl.

Kako bi izbjegao 14-godišnjaka, vozač Mazde je djelomično prešao na suprotnu stranu kolnika te je prednjim dijelom vozila udario u Opel koprivničkih registracija kojim je upravljao 35-godišnjak. Nakon sudara Opel je sletio van kolnika u desni odvodni kanal.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena obojica vozača osobnih automobila, vozač bicikla i 37-godišnja putnica u Mazdi.

Protiv 40-godišnjeg vozača osobnog automobila i 14-godišnjeg biciklista bit će pokrenut prekršajni postupak, kao i dopis nadležnom centru za socijalnu skrb.

Za vrijeme obavljanja očevida, od 20:50 do 22:40 sati, dionica državne ceste broj 41 bila je zatvorena za sva vozila, a obilazak je bio kroz mjesta Gotalovo-Otočka-Gola i obrnuto.

zatvori