Četvrtak, 25. travnja 2024.

Traktorist prebrzo vozio pa s prikolicom udario u teretni automobil

Vozač traktora jučer je izazvao prometnu nesreću u Bilogorskoj ulici u Sokolovcu.

Oko 15:15 sati 59-godišnji vozač upravljao je skupom vozila, traktorom Massey Ferguson i priključnim vozilom koprivničkih registarskih oznaka.

– Uslijed neprilagođene brzine došlo je do zanošenja priključnog vozila i udara u bočni dio teretnog automobila Mercedes koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 58-godišnji vozač – piše u policijskom priopćenju.

Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Još se jedna prometna nesreća dogodila u petak u okolici Koprivnice, točnije u Draganovcu. Oko 21:35 sati 20-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,39 promila automobilom VW koprivničke registarske oznake uslijed nepropisnog kretanja vozilom prešao na lijevu stranu kolnika i bočnim dijelom vozila udario u betonski stup dvorišne ograde. Vozio se makadamom Ulice Mirni dol u smjeru Radničke ceste.

Potom je u Ulici Draganovec uslijed nepropisnog kretanja vozilom sletio van kolnika i
udario u betonski zid dvorišta kuće.

Mladić je uhićen te je u subotu doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac gdje je kažnjen novčanom kaznom od 23.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci kad za to stekne uvjete.

zatvori