Srijeda, 24. travnja 2024.

Sedam projekata iz Podravine i Prigorja prijavljeno za nacionalnu nagradu ‘Suncokret ruralnog turizma’

Naša županija je pravi primjer zaštite i očuvanja hrvatske izvornosti i tradicije održivog razvoja turizma, izjavio je dožupan Darko Sobota

Sedam projekata s područja Koprivničko-križevačke županije prijavljeno je za ovogodišnju nacionalnu nagradu ‘Suncokret ruralnog turizma’.

Predstavnici Ocjenjivačke komisije Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” posjetili su sjedište Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici gdje se s njima sastao zamjenik župana Darko Sobota. Članovi komisije obilaze teren i ocjenjuju turističke projekte kandidirane za “Suncokret”.

– Kandidatura i raznolikost manifestacija i projekata koji su prijavljeni na natječaj pokazuju kako je naša županija pravi primjer zaštite i očuvanja hrvatske izvornosti i tradicije te održivog razvoja turizma u ruralnim područjima. Uvjeren sam kako će bogata ponuda Koprivničko-križevačke županije i ovim sudjelovanjem na natječaju zasigurno još više obogatiti hrvatsko turističko tržište te na najbolji način razvijati regionalnu turističku destinaciju kontinentalnog turizma – kazao je dožupan Sobota.

Županija je na natječaj za nagradu Suncokret ruralnog turizma prijavila i Festival žena iz ruralnog područja Koprivničko-križevačke županije koji organizira županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. Komisiji je video prezentacijom festival predstavila predsjednica Povjerenstva i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ Dijana Katica je u razgovoru s dožupanom Sobotom pohvalila projekte koje je Županija kandidirala. Istaknula je da nagrada Suncokret ruralnog turizma koja se dodjeljuje od 2011. godine promovira hrvatski ruralni prostor i razvija kreativne ideje koje obogaćuju turističku ponudu kontinentalne Hrvatske. Na natječaj je pristiglo 150 projekata iz 17 županija, a dobitnici će biti poznati u siječnju iduće godine.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori