Četvrtak, 25. travnja 2024.

TOP TALENT PROGRAM Nadareni mladi Slavenaši uključeni u rad prve momčadi: ‘Klub poput Slavena mora pružiti priliku svojim mladim nogometašima’

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će igrati posljednji susret jesenskog dijela prvenstva. Snage će odmjeriti s Osijekom na Gradskom vrtu. Nakon susreta Slavenaši će otići na ‘zimske praznike’, dok će stručni stožer na čelu s trenerom Tomislavom Stipićem ostati u Koprivnici i raditi s najtalentiranijim nogometašima iz Škole nogometa.

U dogovoru s trenerom B momčadi Vedranom Medenjakom te trenerima juniorske momčadi Daliborom Gorupićem i Vedranom Purićem, Hrvoje Kudumija (1999. godište), Matija Vuić (2001.), Luka Liklin (2001.), Marko Čovo (1999.), Marin Laušić (2001.), Romano Lisjak (2001.) i Dorian Jakupak (2001.) bit će priključeni radu sa stručnim stožerom prve momčadi.

– Gledajući juniorske utakmice i utakmice B momčadi te nakon sastanka s trenerima iz Škole nogometa odlučili smo najtalentiranije nogometaše testirati kako bismo odredili tko će ići sa seniorskom momčadi na pripreme. Naravno, primarni cilj nam je igrati dobro i ostvarivati rezultate u Prvoj ligi, ali klub poput Slaven Belupa mora pružiti priliku i svojim mladim nogometašima koji će danas-sutra biti standardni prvotimci. Ostat ćemo nakon prvenstva i raditi s njima. To im je svojevrsna nagrada, ali i veliki motiv – rekao je trener Tomislav Stipić.

Stipić je poručio svim mladim igračima Slavena kako su stalno pod budnim okom:

– Plan nam je na proljeće posebno raditi s najtalentiranijim nogometašima iz Škole nogometa koji to zasluže svojim radom, pristupom i ponašanjem. U svojevrsni “Top talent program” bit će uključeni nogometaši od uzrasta kadeta do B momčadi. S njima ćemo konstantno raditi kako bismo procijenili jesu li odmah za prvu momčad ili im je potrebno još neko vrijeme u Školi nogometa. Brković, Hlevnjak, Šugić i Čovo primjeri su kako se iz Škole nogometa dolazi do prve momčadi – zaključio je Stipić.

(NK Slaven Belupo)

zatvori