Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo poražen u Osijeku, oba kluba priredila oproštaj Ejupiju

Nogometaši Slaven Belupa u 19. i posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Hrvatski Telekom Prve lige upisali su poraz na gostovanju kod Osijeka. Domaćin je slavio rezultatom 3:2, a golove za Farmaceute zabili su Lulić i Božić.

Trener Tomislav Stipić uoči današnje utakmice nije mogao računati na kartonirane Godu i Radivojevića te na bolesnog Puclina pa je, u odnosu na utakmicu protiv Gorice, od prve minute u sastavu krenuo Mateus Lima. Uoči prvog sučevog zvižduka i Osijek i Slaven Belupo prigodnim su se poklonima oprostili od Muzafera Ejupija koji je zbog zdravstvenih problema prekinuo svoju nogometnu karijeru što je publika pozdravila velikim pljeskom. U ime koprivničkog kluba Ejupiju je za sve zahvalio dopredsjednik Danijel Kocijan.

Domaćin je poveo već u 3. minuti. Marić je iskoristio nesretnu pogrešku Slavenove obrane i zabio za 1:0 na otvaranju susreta. Osijek je imao još nekoliko prilika, ali nije ih iskoristio. Brković je zaprijetio u 29. minuti odličnim udarcem iz daljine, ali je golman domaćima fantastičnom reakcijom spasio svoj gol. Do kraja poluvremena pokušavali su još jednom Brković, Bačelić Grgić i Krstanović, no rezultat se nije mijenjao.

Tek su milimetri dijelili Krstanovića od izjednačenja na otvaranju drugog poluvremena kada je tukao s 20-ak metara. Ono što njemu nije pošlo za nogom pošlo je Luliću koji je u 52. minuti zabio za 1:1. Tri minute kasnije Marić je iz jedanaesterca zabio za 2:1. U 66. minuti Osijek je preko Kleinheislera poveo s 3:1. U 72. minuti nakon jednog prekida Božić je zakucao glavom loptu u mrežu za 3:2. Veliku priliku za izjednačenje imao je Krstanović u 85. minuti, ali je Ivušić bravuroznom reakcijom spasio svoju momčad.

Slavenašima slijedi zimska pauza, a početkom iduće godine startaju pripreme za proljetni dio prvenstva.

(NK Slaven Belupo)

15. prosinca 2019. – 19. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Osijek, Gradski vrt
NK Osijek – NK Slaven Belupo 3:2 (1:0)
NK OSIJEK: Ivušić – Majstorović, Škorić, Šutalo – Bočkaj, Kleinheisler, Pilj (od 18. Ndockyt), Žaper (od 23. Jugović), Talys – Marić, Mance. Trener: Ivica Kulešević.
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Mikulić – Bogojević, Glavčić (od 89. Nowak), Bačelić Grgić, Brković (od 77. Etoundi), Lulić (od 73. Delić) – Krstanović, Lima. Trener: Tomislav Stipić.
Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Borut Križarić (Čakovec), Jerko Crnčić (Vrbovec), Tomislav Bionda (Zaprešić)
Delegat: Stjepan Žugaj (V.Gorica)
Kontrolor: Alojzije Šupraha (Zadar)
Strijelci: 1:0 Marić 3′, 1:1 Lulić 52′, 2:1 Marić 54′, 3:1 Kleinheisler 66′, 3:2 Božić 72′
Žuti karton: Silva 40′, Škorić 83′, Mikulić 90′ (Osijek); Glavčić 24′, Lulić 54′, Božić 56′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: (Osijek); (Slaven Belupo)

zatvori