Petak, 19. travnja 2024.

SJAJNA VIJEST Koprivnička udruga dobila čak 13,5 milijuna kuna za inovativan projekt

Realizacija projekta KopriVITA konačno će startati iduće godine. Naime, Udruzi osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice odobreno je 13,5 milijuna kuna za pokretanje socijalnog poduzeća u kojemu će teško zapošljive osobe i osobe s invaliditetom proizvoditi tjesteninu s koprivom.

Ovu odličnu vijest koprivnička Udruga Bolje sutra primila je u Zagrebu, a s nama ju je podijelila njezina predsjednica Marija Mraz:

– Vijest je još uvijek neslužbena. Bili smo pozvani u Ministarstvo demografije kako bi nam usmeno pojasnili tu odluku s obrazloženjem da će pismena obavijest udruzi stići u narednim danima. U siječnju sljedeće godine trebali bismo potpisati i ugovor, no iz iskustva znam da je administracija spora, pa ako se to dogodi do ožujka bit će to jako lijepo. No, svakako će biti potpisan i to je najbitnije.

Izvor: koprivnica.hr

Podsjetimo, Udruga Bolje sutra od Grada Koprivnice prošle je godine na korištenje dobila prostor u koprivničkom Kampusu. Riječ je o bivšem vojnom restoranu u kojemu će biti sjedište KopriVITE.

– U dijelu tog prostora bit će proizvodni dio gdje će se proizvoditi naša tjestenina i neki drugi proizvodi s koprivom. U drugome djelu bi bio restoran gdje bismo nudili jela s koprivama. Mislim da bi ta cjelina odlično funkcionirala. Mi smo već isprobali 52 recepta s koprivom; slatke, slane, tekuće i krute, kakve god možete zamisliti. To bi bilo šteta zadržati samo za sebe. Zaposlili bismo i kuhare koji su završili školu za pomoćna zanimanja – najavila je Marija Mraz.

Novac koji će udruga dobiti putem jednog od natječaja Europske unije bit će tako iskorišten za postavljanje infrastrukture proizvodnog pogona, restorana, ali i sportskog centra te ureda za članove udruge. Sve će to značiti da će svoj posao dobiti teško zapošljive osobe kao i osobe s invaliditetom, što je i bio glavni cilj kojim se Udruga Bolje sutra od početka osmišljavanja ovog projekta vodila.

– Strpljivo smo čekali, marljivo smo radili, bili smo uporni, nismo odustali. Vjerujem da će 2020. godina biti godina kada ćemo ubirati plodove ovog našeg mukotrpnog rada – zaključila je Marija Mraz.

zatvori