Petak, 19. travnja 2024.

Siniša Pavlović ponovno izabran za predsjednika podravsko-prigorske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Siniša Pavlović nastavlja voditi podravsko-prigorsku podružnicu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Novi četverogodišnji mandat Pavloviću je povjeren jednoglasno na izbornom saboru u Gornjoj Rijeci na kojemu se okupilo 50-ak delegata iz županijskih podružnica Udruge.

Novi-stari predsjednik rekao je za Radio Dravu kakvi su mu planovi koje želi ostvariti u novom mandatu:

– Prioritet je na okupljanju naših udruga s područja Koprivničko-križevačke županije, ali i šire jer smo povezani s udrugama iz Slovenije i Mađarske. Okrećemo se i aplikaciji projekata prema našim općinama, gradovima i Koprivničko-križevačkoj županiji s kojom imamo vrlo dobru suradnju.

Na skupštini su izabrani i dopredsjednici – Mirko Hanžeković i Đuro Škvorc, te članovi Nadzornog odbora i Suda časti Udruge.  Novo vodstvo će, kaže Pavlović, nastaviti provoditi projekte pomoći socijalno ugroženim braniteljima i njihovim obiteljima.

– Naglasak je na pomaganju socijalnom ugroženim braniteljima težeg imovinskog stanja i njihovoj djeci. Surađujemo s humanitarnom zakladom Ankice Tuđman i našom pročelnicom zagrebačke središnjice Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata Dubravkom Herjavec. Brinemo se i o djeci hrvatskih branitelja tako da studenti dobivaju prijenosna računala, a imamo potpisano i 30 ugovora o kumstvu prema kojima djeca dobivaju mjesečno po 300 kuna pomoći.

Inače, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Koprivničko-križevačkoj županiji broji oko 10.000 članova te je najbrojnija braniteljska udruga u županiji. Siniša Pavlović ističe da ona promiče i pomaže podravsko-prigorskim braniteljima te obilježava njima važne obljetnice. Surađuje i s ostalim braniteljsko-stradalničkim udrugama proizašlima iz Domovinskog rata koje djeluju na području naše županije.

zatvori