Četvrtak, 25. travnja 2024.

PROMETNE NESREĆE Ozlijeđeni vozači motocikla i mopeda, jedan vozio s gotovo 3 promila

Iako je ovih dana vladalo praznično raspoloženje, vozači na cestama u Koprivnici i okolici nisu bili oprezni pa se dogodilo nekoliko prometnih nesreća. Ozlijeđeni su vozači motocikla i mopeda.

U nesreći koja se dogodila jučer oko 13 sati u Koprivnici lakše je ozlijeđen vozač motocikla. 23-godišnjak je upravljao neregistriranim motociklom Yamaha makadamskim dijelom Ulice Zvirišće u smjeru Ulice dr. Nikole Sertića u Koprivnici. Zbog neprilagođene brzine prešao je na suprotnu stranu kolnika i sudario se s Fordom koji mu je dolazio u susret i kojeg je vozio 54-godišnjak. On u sudaru nije ozlijeđen, a protiv vozača motocikla će biti pokrenut prekršajni postupak.

U prometnoj nesreći koja se dogodila na Božić u Velikoj Mučnoj također je ozlijeđena jedna osoba. 30-godišnjak je poslijepodne oko 17:30 sati upravljao neregistriranim mopedom Generic Trigger. Vozio je prije položenog vozačkog ispita te je bio i pod utjecajem alkohola od 2,84 promila. Vozeći Kolodvorskom ulicom u smjeru Reke sletio je van kolnika te je u nesreći ozlijeđen. Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

U proteklih nekoliko dana dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jedna se dogodila na sam Badnjak u Koprivnici. 34-godišnjak je oko 19 sati u Ulici Braće Radić vozio Deawoo koprivničkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,93 promila. Zbog nepropisne vožnje unazad udario je u nepropisno parkirani Audi koprivničkih registracija.

Nakon što je skrivio nesreću 34-godišnjak je napustio mjesto nesreće. Naknadno je pronađen i te je u srijedu doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici, službu u Đurđevcu. Kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno 12 mjeseci i novčanom kaznom od 5.000 kuna. Zabranjeno mu je i upravljanje vozilima B kategorije na devet mjeseci. Kraćih rukava nije prošao ni vozač Audija kojeg je 34-godišnjak udario. Njemu je naplaćena kazna iz domene njegove prekršajne odgovornosti – nepropisnog parkiranja.

Još jedna nesreća s materijalnom štetom dogodila se jučer na Šoderici. Tamo je 53-godišnjak oko 16:45 sati vozio Citroenom koprivničkih registracija makadamskim putem. Dolaskom do lokalne ceste nije se zaustavio i oduzeo je prednost prolaska VW kojim je upravljao 91-godišnjak iz smjera Đelekovca. U nesreći nitko nije ozlijeđen. Protiv 53-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori