Subota, 20. travnja 2024.

Predsjednik Vlade dolazi u cjelodnevni posjet Podravini i Prigorju, župan Koren: Ne pamtim tako značajan događaj u županiji

Temelj dolaska premijera bit će sastanak Vlade Republike Hrvatske s Hrvatskom zajednicom županija koji će se održati u Koprivnici

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak će boraviti u opsežnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. Osnovni povod bit će sastanak Vlade Republike Hrvatske s Hrvatskom zajednicom županija koji će se održati u Koprivnici, no premijer Plenković toga će dana obići sve županijske gradove i još neka mjesta.

Posjet je Radio Dravi ekskluzivno najavio župan Darko Koren koji je sa svojim zamjenikom Darkom Sobotom i suradnicima danas bio na sastanku kod predsjednika Vlade u Zagrebu. Premijera će upoznati prije svega s brojnim projektima koji su u tijeku u Podravini i Prigorju:

– Prije svega naravno o velikim državnim infrastrukturnim projektima o kojima on zapravo već sve zna, ali da vidimo u kojoj je sve to fazi realizacije. Radi se, dakle, i o brzoj cesti, i o drugom kolosijeku pruge, i o izgradnji RCGO-a Piškornica…

Osim toga premijera će upoznati i s projektom obnove dvorca Inkey u Rasinji i izgradnji pet školskih sportskih dvorana, za što je Županiji i općinama potrebna suglasnost Vlade za kreditno zaduženje, kao i s ostalim projektima:

– Očekujemo podršku u darovanju objekta željezničkog konačišta za potrebe izgradnje učeničkog doma u Koprivnici i za još cijeli niz manjih projekata. Nama je izuzetno bitan njegov dolazak, njegova podrška i konkretni potezi koji će nakon toga uslijediti. No, prije svega to je sastanak Zajednice županija i cijele Vlade na kojem će se isto tako razgovarati o značajnim temama.

Predsjednik Vlade svoj posjet Koprivničko-križevačkoj županiji započet će u Križevcima gdje će predati donaciju Križevačkoj eparhiji. Potom će otići na željezničku postaju Gradec u Zagrebačkoj županiji i dočekati vlak na novootvorenoj pruzi Sveti Ivan Žabno – Gradec. Potom će prisustvovati otvorenju Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu, obići će i tvrtku Rasco u Kalinovcu, a nakon toga će u sjedištu Županije u Koprivnici održati prvo radni sastanak na kojemu će uz župana Darka Korena sudjelovati i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Uslijedit će potpisivanje dviju aglomeracija, Koprivnice i Đurđevca, a nakon toga održat će se sastanak cjelokupne Vlade sa svim županima. Potom će svi župani iz cijele Hrvatske upravo u Koprivnici potpisati sporazume o preuzimanju poslova ureda državne uprave.

Bit će to jedan od najznačajnijih događaja u Podravini i Prigorju u dugo godina, ocijenio je župan Koren:

– Već sam 18 godina u Županiji i ne pamtim da je održan toliko važan politički i društveni skup poput ovoga koji će uslijediti.

Premijer Plenković svoj će posjet županiji završiti u Podravki gdje će obići proizvodne pogone i prisustvovati svečanoj akademiji povodom 60 godina Vegete.

zatvori