Četvrtak, 25. travnja 2024.

Predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a Mladen Kešer uoči nedjeljnih izbora: ‘Očekujem Milanovićevu pobjedu’

Predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a Mladen Kešer uoči nedjeljnih predsjedničkih izbora uvjeren je da će građani odabrati normalnu Hrvatsku s normalnim i ozbiljnim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Kaže da je županijski SDP za izbore spreman. No, ljuti ga datum izbora, jer se u nedjelju naši sugrađani koji žive u inozemstvu tek toga dana vraćaju u domovinu. Smatra da će odaziv zbog toga biti manji nego da se izbori održavaju između Božića i Nove godine.

– Želim dati vrlo jasnu poruku – ovaj teret koji žele nametnuti Zoranu Milanoviću koji se odnosi na zaduživanje države od 70 milijardi, tome tako nije. Napravio sam jednu stvarnu analizu pa je u četiri godine Vlada HDZ-a povećala javni dug za više od 100 milijardi kuna, a istovremeno je BDP pao kumulativno za 10 posto. Javni dug se gotovo udvostručio – objašnjava Kešer.

Dodaje da je deficit državnog proračuna u 2011. godini iznosio više od 25 milijardi kuna i to je najviši zabilježen u samostalnoj Hrvatskoj ikad. S druge strane, ističe da se u četiri godine Milanovićeve vlade – koja je morala napraviti određene poteze kako bi spasila javni sektor, država zadužila 30 milijardi kuna, što je manje od HDZ-ove Vlade i ostvarila gospodarski rast za nekih dva posto.

– Ovim brojkama sigurno ćemo građanima pomoći da donesu odluku. Milanovićeva Vlada jedna je od uspješnijih i Hrvatsku je dovela u rast. U 2015. Hrvatska je izašla iz recesije, BDP je narastao na 2,5 posto, industrija i izvoz su rasli u dvoznamenkastim stopama. Potrošnja je porasla za četiri posto, rasle su plaće – istaknuo je Kešer.

Kešer u nedjelju očekuje Milanovićevu pobjedu i bolju Hrvatsku.

zatvori