Petak, 19. travnja 2024.

Podravskom suncu uručena nagrada za najbolje uređeni tradicijski vrt: ‘Izgleda kao vrtovi naših baka’

Vrt koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce nagrađen je kao najbolji na natječaju projekta Najljepši školski vrt koji provodi Hrvatska radiotelevizija.

Ravnateljica Podravskog Sunca Radmila Popović je za Dravu.info rekla da ova nagrada puno znači djelatnicima, ali i korisnicima Podravskog sunca koji su u njegovo uređenje uložili puno truda:

– Vrt izgleda kao što su izgledali vrtovi naših baka. Nastojimo ga uređivati na tradicionalan način i sadimo sorte koje se uzgajaju na ovom našem podneblju te smo zbog toga i nagrađeni u toj kategoriji.

Podravsko sunce osim tradicijskog vrta ima i voćnjak te kompostište. Komisija je ocjenjivala način na koji vrt, voćnjak i dvorište čine skladnu cjelinu.

Podravskom suncu je na dodjeli nagrade, osim plakete uručena i novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna koju je osiguralo Ministarstvo poljoprivrede te poklon bon sponzora nagrade.

– Imamo vremena razmisliti, ali svakako ćemo novac utrošiti na unaprjeđenje našeg vrta i uređenje okoliša. Za sada je nekakav plan da bi vrt povezali dodatno s našom strukom pa bismo stavili komunikacijske ploče za naše korisnike koji nisu verbalni i ne govore. Tako bi vrt bio opremljen i slikovnim i vizualnim porukama.

Ravnateljica Popović ističe da ova nagrada nikako nije odraz rada samo jednog razreda. U uređenje nagrađenog vrta bili su uključeni svi učenici Podravskog sunca, odrasli korisnici i svi njegovi djelatnici.

U projektu Najljepši školski vrtovi već 25 godina sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt podupiru i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na dodjeli nagrada u HRT-ovu radijskom koncertnom studiju Zvonimir Bajsić u Zagrebu su uz predstavnike Podravskog Sunca bile i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec i gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

zatvori