Petak, 29. ožujka 2024.

Pijan i bez vozačke ostao bez gotovo 40 tisuća kuna (!), još dvojica vozača strogo kažnjena

Trojica vozača koji su počinili prekršaje u prometu ovoga su vikenda dovedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici.

46-godišnjak je u Velikoj Mučni u petak u ponoć skrivio prometnu nesreću. Utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,42 promila. Kažnjen je kaznom zatvora od devet dana i novčanom kaznom od 9.900 kuna. Dobio je i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u sljedeće dvije godine, a potom je predan u bjelovarski zatvor.

Na Prekršajni odjel je doveden i 59-godišnji vozač koji je u nedjelju oko 21:50 u Koprivnici vozio pod utjecajem alkohola od 2,32 promila. Osim toga se i oglušio na znakove policijskih službenika. Kažnjen je novčanom kaznom od 18.300 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije na osam mjeseci.

Najvišu novčanu kaznu dobio je 33-godišnjak koji je subotu u 23:30 sati u Koprivnici upravljao osobnim automobilom dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Utvrđeno je da je vozio pod utjecajem alkohola od 1,86 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 38.400 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije na godinu dana.

zatvori