Četvrtak, 25. travnja 2024.

NK DRAVA NOVIGRAD PODRAVSKI Novigraci pronašli zamjenu za Blažeka, Trubarac: Cilj nam je plasirati se među prvih pet

Nogometaši Drave iz Novigrada Podravskog jesensku polusezonu završili su na osmom mjestu Prve županijske nogometne lige.

Iako su na početku sezone ciljali na gornji dom, rezultati nisu popratili želje i ambicije kluba te je konačno osmo mjesto nezadovoljavajuće za upravu i navijače kluba.

Valja napomenuti da su nakon uvodnih pet kola, te tri poraza u nizu, sporazumno raskinuli suradnju s trenerom Zdravkom Blažekom. Do kraja polusezone na klupi je bio predsjednik Zlatko Trubarac, koji je u prve četiri utakmice upisao isto toliko pobjeda, a do kraja prvenstva jednom je remizirao i polusezonu završio s tri uzastopna poraza.

Nakon skoro tri mjeseca bez trenera, nakon razgovora s mnogim stručnjacima s našega područja, povjerenje su ukazali Dejanu Ruku, koji će preuzeti momčad i voditi je u proljetnom dijelu.

Iznimno nam je drago da smo dogovorili suradnju s mladim i perspektivnim trenerom. Započeli smo raditi i na dovođenju pojačanja za nastavak prvenstva. Cilj nam je vratiti se minimalno na peto mjesto, ali kako kaže novi trener Dejan Ruk, on pokušava uvijek biti bolji od cilja koji mu je stavljen na stol. Zadovoljan je igračkim kadrom i uz potreban rad momčad ima veći potencijal nego što situacija na ljestvici govori – rekao nam je predsjednik Drave.

Dejan Ruk do sada je uspješno vodio Fugaplast iz Gole nakon kojeg je bio trener u mlađim selekcijama NK Starigrada gdje je vodio i seniorsku momčad. Posljednjih šest mjeseci bio je bez angažmana a bio je i blizu klupe đelekovečkog Osvita nakon raskida suradnje s Damirom Perićem.

– Moja razmišljanja i pogledi na nogomet ista su kao i ona u klubu tako da smo brzo postigli dogovor. Imamo vremena da se kroz pripreme za nadolazeću polusezonu u potpunosti posvetimo radu i treningu kako bi napravili rezultatski iskorak koji se očekuje. U klubu ima igrača, odličnih pojedinaca koje treba ukomponirati u cjelinu. Potrebno je psihološki stabilizirati ekipu i očekujem pozitivnu priču te rezultatski iskorak koji će pratiti ambiciju uprave te donijeti sportski uspjeh – najavio je novi trener Drave, Dejan Ruk.

zatvori