Petak, 19. travnja 2024.

Nino Berta prebacio se s biciklizma na trčanje i nastavlja nizati sjajne rezultate, na polumaratonu u Šibeniku prvi u kategoriji

Koprivničanac Nino Berta osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji na polumaratonu u Šibeniku nazvanom ‘Steps of UNESCO World Heritage Sites’, održanom u subotu.

Utrka je okupila 262 natjecatelja iz osam zemalja, a trčala se uz more s pogledom na svjetski poznate šibenske znamenitosti poput katedrale sv. Jakova i tvrđave sv. Nikole, obje na UNESCO-ovom popisu svjetskog kulturnog nasljeđa. Od 13. kilometra natjecatelji su trčali po pljusku, ali samo ih pet nije završilo utrku.

Cilj ovog polumaratona je promocija sporta i zdravog načina života u Hrvatskoj a organiziraju ga Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” Forca Šibenik i Sportsko-atletski klub Fit.

Foto: Milan Balaban / Šibenik half-marathon – Runesco (Facebook)

Nino Berta je poznati koprivnički biciklist koji je nastupao za BK Rotor i u biciklizmu postigao gotovo sve: bio je državni prvak u MTB-u i viceprvak na cesti, a prošle i pretprošle godine ispunio je UCI norme, kvalificirao se i bio pozvan na svjetska prvenstva. Uspješno je predstavljao Hrvatsku na svjetskim prvenstvima u Italiji i Francuskoj.

Ove godine Ninov novi izazov je trčanje, a u par mjeseci praktički bez treninga, jer nije član nijednog atletskog kluba, uz ovu pobjedu u Šibeniku u trčanju je postigao i niz drugih izvrsnih rezultata. Primjerice:

  • 5. mjesto od 433 natjecatelja na Papuk trail utrci na 19 km dana 23. studenog
  • 1. mjesto na Trail utrci Put šarana u Virovitici na najdužoj stazi 11 km dana 29. rujna
  • 5. mjesto od 260 natjecatelja na Zagrebačkom noćnom Ceneru na 10 km – 3. studenog
  • 7. mjesto od 264 natjecatelja na Zrmanja Trailu 2019 na 15 km sa 700m uspona – 31. kolovoza.
Put šarana 2019. Foto: Ivan Bedeković / Put Šarana Outdoor Weekend (FB)
zatvori