Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnički vatrogasci sudjelovali na humanitarnoj utrci stepenicama te tako pomogli radu Udruge ‘Kolibrići’

Koprivnički vatrogasci sudjelovali su na tradicionalnoj humanitarnoj vatrogasnoj utrci stepenicama ‘Zagreb Firefighter Stair Challenge’ u kojoj vatrogasci u što kraćem vremenu  moraju prijeći 666 stepenica pod punom opremom, težom od 25 kilograma.

Koprivnički vatrogasac Kristijan Sminderovac osvojio je 1. mjesto u kategoriji vatrogasaca iznad 40 godina, popevši se do vrha stepenica za malo više od 5 minuta i 28 sekundi. Ovaj rezultat mu je osigurao 4. mjesto u ukupnom poretku natjecatelja.

Na natjecanju je sudjelovalo i petero vatrogasaca pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica – Karlo Mioč, Marko Sršek koji je osvojio 7. mjesto, Petar Vargantolić koji je bio 9., Darko Lončarek 17., te Alen Panić koji je utrku završio na 38. mjestu.

Treću godinu za redom, pobjednik utrke stepenicama je Križevčanin, vatrogasac Antonio Kossi koji je na ovogodišnjoj utrci ostvario i svoj novi rekord.

Humanitarnu utrku stepenicama sedmu godinu za redom organiziraju zagrebački vatrogasci, a ove godine je sav prihod od startnina doniran Udruzi roditelja vitalno ugrožene djece ‘Kolibrići’.

 

zatvori