Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnički osnovnoškolci dobili edukacijske robote

Koprivničkim osnovnoškolcima od idućeg će polugodišta nastava biti zanimljivija uz novu opremu. Naime Podravska banka i ove je godine gradskim osnovnim školama, Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce i Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić donirala opremu vrijednu 40.000 kuna.

Učenici triju osnovnih škola dobili su edukacijske robote RoboMaster S1 čime su postali prvi u Hrvatskoj koji će ove svjetski poznate robote koriste u nastavi robotike.

U Gradskoj upravi ističu da je riječ o robotu koji je opremljen nizom senzora, kamerom, laserom pa čak i umjetnom inteligencijom, a modularni oblik kućišta i mogućnosti programiranja daju mu mnogobrojne prednosti i kreativne načine učenja fizike i matematike, odnosno cijelog STEM područja. Dodali su da su ovom donacijom ujedno ostvareni i preduvjeti da škole organiziraju međusobne turnire.

Što se tiče Podravskog sunca, kupljene su tri didaktičke ploče za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. Riječ je o senzoričkim pločama za zvučnu, vizualnu i dodirnu rehabilitaciju.

Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić pribavljena je scenska rasvjeta i dekori kojima će se još više upotpuniti kvaliteta glazbene i plesne produkcije koju ova škola provodi u svojim programima. Podsjetimo, nedavno je obnovljen pod u koprivničkoj Sinagogi – Kulturnom centru prim. dr. Krešimir Švarc, a kako bi za probe, nastupe i produkcije imali sve uvjete, ova donacija će ih upotpuniti.

Dodajmo da su spomenute škole u ponedjeljak obišli član Uprave Podravske banke Daniel Unger i prokuristica Sanda Fuček Šanjić te u ime Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Izvor: koprivnica.hr
zatvori