Utorak, 16. travnja 2024.

Koprivnički HSS se reorganizira i privodi kraju unutarstranačke izbore

Hrvatska seljačka stranka u Koprivnici privodi kraju svoje unutarstranačke izbore, ali i reorganizaciju Gradske organizacije.

Kako je Radio Dravi rekao predsjednik Nenad Martinaga, organizacijski su spojeni susjedni ogranci koji imaju iste ili slične svakodnevne probleme.

Tako su spojeni Ledinska i Banovec, a za predsjednika je izabran Dalibor Ferčec, za zamjenika Denis Dušić; Miklinovec i Lenišće, koje će voditi Valerija Plevnik i Vatroslav Vrban; Brežanec i Centar čija je predsjednica Mirela Grošanić, a zamjenik Kristijan Ujlaki; te Podolice i Vinica na čelu s Dubravkom Švajcer i Majom Raščanec.

U prigradskom naselju Kunovec Breg održana je samo izvještajna skupština i tamo na vodećim funkcijama i dalje ostaju Nenad Martinaga i Željko Medved.

Predsjednik koprivničkog HSS-a Nenad Martinaga vjeruje da će spojeni ogranci bolje funkcionirati. Najavio je i da će uslijediti izborne skupštine u ograncima u Starigradu, Reki i Herešinu, a od novih vodstava očekuje da ponovo pokrenu aktivnosti i rad HSS-a u tim prigradskim naseljima.

Izborna skupština Gradske organizacije bit će održana u drugoj polovici siječnja i Martinaga će se, kaže, ponovno kandidirati za predsjednika. Cilj mu je da HSS osvoji što više mandata u Gradskom vijeću kako bi se mogli zalagati za što bolji standard građana. Vjeruje da to mogu postići u koaliciji s SDP-om, s čijim su funkcioniranjem u HSS-u iznimno zadovoljni jer, kako kaže Martinaga, realiziraju sve što s koalicijskim partnerom dogovore.

zatvori