Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnička sportska povijest: Zlatno doba RK Podravka Vegete kad je osvojen i treći naslov državnih prvakinja

“Nakon osvajanja prvaka države rukometašice Podravke 1996. godine osvojile su još jednom i Kup Hrvatske.

U finalnoj utakmici Kupa bez većih napora i vrlo uvjerljivo pobijedile su sastav domaćina finala Graničar u Đurđevcu koji se donekle ravnopravnije suprotstavljao mega ekipi iz Koprivnice samo u prvom dijelu susreta, dok je najveći dio utakmice Podravka igrala znatno. U sastavu Graničara uvjerljivo najbolje bile su vratarka Paula Glavaš i Katica Korošec, dok su se kod Podravke istaknule Mariana Tirca, Snježana Pelika i Samira Hasagić – pisao je prije 23 godine Glas Podravine, iz kojeg koristimo podatke.

Osvajanjem Kupa Hrvatske Podravka je još jednom potvrdila svoju nedostižnu kvalitetu i uspješno završila najbolju sezonu u svojoj povijesti. Za ulazak u finale Podravka je pobijedila sastav Osijeka, a Graničar ekipu Karbona iz Zaprešića.

Uoči početka Finalne utakmice kapetanica Podravke Snježana Petika primila je u trajno vlasništvo pehar Večernjeg lista za osvajanje još jednog državnog prvenstva, dok se od aktivnog igranja oprostila dugogodišnja rukometašica Podravke i đurđevačkog Graničara Katica Korošec.”

Izvor: Koprivnička sportska povijest

zatvori