Srijeda, 27. ožujka 2024.

Koprivničanka Gorana Morić i njezin tim osvojili odlično drugo mjesto na natjecanju simuliranog suđenja u Budimpešti

Koprivničanka Gorana Morić, studentica Pravnog fakulteta u Rijeci, sa svojim je pravnim timom osvojila odlično drugo mjesto na natjecanju simuliranog suđenja ‘Price Media Law Moot Court’ u Budimpešti.

Riječ je o natjecanju iz javnopravnih aspekata medijskog prava na kojem je riječki fakultet sudjelovao po prvi put. Tim u sastavu Gorana Morić, Mihovil Miholić, Martina Tičić i Laura Žeželić uspješno su se probili u finale u kojem su se suočili s timom Pravnog fakulteta Sveučilišta Eötvös Loránd, od kojega su u konačnici i u vrlo napetoj parnici izgubili.

Studenti Pravnog fakulteta u Rijeci postigli su zavidan uspjeh te su, prema riječima organizatora, bili iznenađenje ovogodišnjih regionalnih rundi. Osvojivši drugo mjesto uspješno su se plasirali u međunarodne runde, koje će se na proljeće 2020. godine održati na Sveučilištu Oxford u Velikoj Britaniji.

– Sve je ovo bilo moguće zahvaljujući upornom radu članova tima i njihovom izuzetnom zalaganju. Tako su kolegica Morić i kolega Miholić, uz obveze na Mootu, izlaganjem o govoru mržnje sudjelovali na ovogodišnjem Riječkom interdisciplinarnom kongresu. Posebno smo zahvalni katedrama za financijsko i upravno pravo što su svoje demonstratore, kolegu Miholića i kolegicu Morić, blaže opteretile i time pružile više vremena za pripremu – piše na Facebook stranici Pravnog fakulteta u Rijeci.

Podsjetimo, o Gorani smo već pisali ranije ove godine zbog odličnog uspjeha na fakultetu koji joj je donio i dekanovu nagradu.

zatvori