Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Župan upriličio prijem za lokalne novinare, posebne zahvale i čestitke upućene novinarki Radio Drave Sandri Levak-Miklošić

Koprivničko-križevački župan Darko Koren upriličio je danas sada već tradicionalni prijem za lokalne novinare.

Zahvalivši na suradnji koju je u globalu ocijenio korektnom, podravsko-prigorski župan je rekao da su godinu na izmaku svakako obilježili događaji iz prosinca – posjet predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića i sastanak vlade i Hrvatske zajednice županija, ali i donošenje temeljnog financijskog dokumenta koji omogućava funkcioniranje županije:

– To je usvajanje proračuna za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu jer on uvelike određuje naš daljnji put i djelovanje. Istaknuo bih i posjet predsjednika Hrvatske vlade našoj županiji, ali isto tako i sastanak koji je hrvatska vlada odradila sa Zajednicom županija.

Župan Koren je podsjetio da se na području naše županije iznimno mnogo radi na očuvanju standarda zdravstvene skrbi, ali i obrazovanja. Nakon 80-ak milijuna kuna teške investicijske godine u sektoru zdravstva, pred nama je investicijska godina u podravsko-prigorsko obrazovanje.

– Pripremamo projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana. A prije nekoliko dana potpisan je 30 milijuna kuna vrijedan ugovor za Centar kompetencije. Potpisao ga je ministar regionalnog razvoja i ravnatelj koprivničke Obrtničke škole u nazočnosti zamjenika Ratimira Ljubića i pročelnika Darka Masneca i Ane Mušlek. Smatramo da je to iznimno važno jer će uslijediti ulaganje u prostore Obrtničke škole, kojoj oni kronično nedostaju. Isto tako, uslijedit će ulaganja i u đurđevačku Obrtničku školu. Vjerujemo da ćemo taj projekt iduće godine nadograditi s još jednim takvim iznosom.

Foto: Sonja Barčanec.

Župan je podsjetio i da županija financira konzilijarno-specijalističku zaštitu u Križevcima i Đurđevcu, financira prehranu i prijevoz podravsko-prigorskih učenika, ali pomaže i lokalnom malom i srednjem gospodarstvu. Župan Koren je podsjetio i da je pred nama veliki investicijski ciklus prometne infrastrukture:

– Trenutno je u realizaciji rekonstrukcija i izgradnja drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci. Čuli ste da je neki dan turska kompanija potpisala više od 3 milijarde kuna vrijedan ugovor za gradnju i rekonstrukciju pruge Križevci – Koprivnica. Dakle, od ulaza u našu županiju do Koprivnice radi se o investicijama 4,5 milijarde kuna. Time se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće županije. A kako je riječ o državnim investicijama, nacionalne prometne strategije, mi se time nemamo razloga hvalisati.

Župan Koren je dodao i da županija izvršava svoju temeljnu funkciju, a pri tom joj – ističe, na ruku ide i stabilna skupštinska većina.

Na kraju današnjeg druženja iz Županije su posebno zahvalili novinarki Radio Drave Sandri Levak-Miklošić i čestitali joj na dva priznanja koja je primila krajem ove godine, bronačnom mikrofonu koji joj je dodijelila Hrvatska udruga radijskih nakladnika i nagradi koprivničko-križevačkog ogranka Hrvatskog novinarskog društva za svekoliki doprinos novinarstvu.

zatvori