Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Župan Koren primio najbolje podravsko-prigorske gospodarstvenike: Vi ste svojevrsni ambasadori našeg kraja

Najbolje gospodarstvenike s područja Koprivničko-križevačke županije, dobitnike Zlatne kune i prestižne nagrade za menadžera godine, jutros je primio župan Darko Koren sa suradnicima.

Vrijedna priznanja podravsko-prigorski gospodarstvenici primili su krajem studenoga u Zagrebu. Zlatnu kunu za životno djelo Hrvatska gospodarska komora uručila je Ivanu Kataviću, direktoru tvrtke KTC Križevci, dok je u kategoriji Inovacija nagradu dobila tvrtka Rasco iz Kalinovca. U ime predsjednika Uprave te tvrtke Ivana Franičevića na prijemu kod župana bili su osnivači i vlasnici Rasca Frane Franičević i Darko Paviša.

U sjedištu Koprivničko-križevačke županije župan Koren primio je i predsjednika Uprave tvrtke Bauwerk Boen Igora Benakovića kojemu je Hrvatska udruga menadžera i poduzetnika CROMA dodijelila nagradu za menadžera godine u kategoriji izvoznih poduzeća.

Foto: Sonja Barčanec.

Na današnjem prijemu župan je uvodno istaknuo zanimljive podatke koji govore da je u 2018. godine u našoj županiji bilo 3196 aktivnih gospodarskih subjekata, od toga 1905 trgovačkih društava i 1291 obrt. U njima je zaposleno gotovo 21 tisuća ljudi, što je više od 61% od ukupnog broja zaposlenih osoba, njih 34 tisuće. Svi su oni na tržištu ostvarili i realizirali 12,6 milijardi kuna prihoda.

– Možemo reći da smo prema rezultatima poslovanja gospodarstvenika u 2018. godini uspješniji u odnosu na pretkrizno razdoblje što je vrlo bitan podatak kad govorimo o trendovima gospodarstva – rekao je župan.

Darko Koren. Foto: Sonja Barčanec.

Župan se potom obratio svojim gostima te im zahvalio rekavši kako su upravo oni zaslužni za ovako dobre rezultate.

– Na jedan poseban način želimo istaknuti značaj i vrijednost koprivničko-križevačkog gospodarstva koje su ove tri firme svojim rezultatima podigle. Gospodarstvo je najbitniji segment svakog društva jer iz njega sve proizlazi, zato želimo čestitati našim laureatima, dobitnicima na postignućima koje su ostvarili. Vi ste svojevrsni ambasadori našeg kraja jer pronosite glas o našem gospodarstvu van granica ove županije.

Na prijemu su uz župana Korena bili i njegovi zamjenici Ratimir Ljubić i Darko Sobota, pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

zatvori