Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Zaklada HGK ima petero novih stipendista, Pucar: Mislim da možemo s punim optimizmom privesti ovu godinu kraju

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica održana je danas u našem gradu.

Na dnevni red prvo je došao osvrt Marina Pucara, predsjednika Županijske gospodarske komore, ujedno i predsjednika Uprave Podravke, na poslovnu 2019. godinu.

Snimila Ivona Rož.

– Mislim da možemo s punim optimizmom privesti ovu godinu kraju. Ono što nas veseli je da veći broj gospodarskih subjekata ostvaruje zapažene rezultate. Ove godine imamo i posebne razloge za još jedno zadovoljstvo jer su naši poduzetnici dobili posebna priznanja. Mislim da možemo biti zadovoljni, ali nikad ne smijemo zaspati. Trebamo uvijek iskazati ambiciju i pogled prema budućnosti. Trebamo imati potrebu nametnuti se u tržištu, pogotovo izvoznom, jer tržište se brzo mijenja i ako niste dovoljno vitalni, ambiciozni i agresivni, konkurencija nikad ne spava – izjavio je Pucar.

S obzirom na to da koprivničkoj kompaniji Podravka nikad nije bolje išlo nego ove godine, Županija će nastaviti podržavati male i srednje poduzetnike i obrtnike, rečeno je na sjednici.

Snimila Ivona Rož.

– Mi u okviru naših kapaciteta i proračuna ne možemo utjecati na poslovanje velikog gospodarstva, i ono to ni ne treba. Veliko gospodarstvo je dovoljno jako, jače i od Županije. Uloga Županije je najviše u tome da pomažemo malim poduzetnicima i obrtnicima kojima svaka pomoć koju možemo pružiti puno znači – rekao je župan Darko Koren.

Na današnjoj svečanoj sjednici dodijeljene su i najveće stipendije u županiji koje je raspisala Komora po trinaesti put, a dobitnici su Branko Kautero, Jelena Martinčić, Marija Fabijanec, Marija Matos i Dorotea Perović. Mjesečna stipendija u visini od 1500 kuna obvezuje ih na rad na području Koprivničko-križevačke županije u istom vremenskom razdoblju koliko su primali stipendiju.

Tajnica Zaklade Vlatka Grotić Samaržija posebno je ponosna na sve stipendiste.

Snimila Ivona Rož.

– Dosad smo stipendirali više od 50 studenata s područja naše županije. Diplomiralo je njih preko 40, a većina njih se zaposlilo u tvrtkama i ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije. Naglasila bih da smo posebno ponosni na četiri naša stipendista, doktora medicine, koji su se ovo ljeto zaposlili u našoj koprivničkoj bolnici, od kojih su dvojica već dobili specijalizacije iz područja anesteziologije koja je osobito deficitarna.

Koprivničanac Branko Kautero je jedan od ovogodišnjih stipendista.

Snimila Ivona Rož.

– Prije svega bih želio čestitati svim dobitnicima stipendija, a želio bih zahvaliti i samoj Zakladi na ukazanoj prilici. Smatram da će nam ta stipendija uvelike pomoći u našem daljnjem školovanju. Pozivam se na što su rekli na samoj sjednici, da svijet ostaje na nama mladima, stoga nam je svaka pomoć jako dobrodošla. Student sam četvrte godine fizike na PMF-u u Zagrebu, a nakon studija opredijelio sam se predavati, odnosno biti profesor u školi. Tu se vidim, smatram da je to moj poziv.

zatvori