Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Puhački orkestar grada Koprivnice blagdanskim koncertom oduševio publiku u prepunom Domoljubu

Članice i članovi Puhačkog orkestra grada Koprivnice jučer su u prepunoj dvorani Domoljub održali svoj blagdanski koncert.

Ravnateljica Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ Ariana Šandl, koja je vodila ovaj svečani program, tom je prilikom podsjetila da je orkestar osnovan 50-ih godina prošlog stoljeća, a s obzirom na to da ga je tada financirala Željeznica, nosio je naziv RKUD Željezničar. Pod današnjim imenom djeluje od 1992. godine. Do 2001. godine vodio ga je Josip Golubić, kada ga je naslijedio profesor Tihomir Klauček koji je orkestar vodio do 2015. godine. Dvije godine kasnije orkestar preuzima mladi dirigent i profesor Dino Jakšić.

Šandl je naglasila da orkestar broji 40-ak članova i redovno se popunjava mladim snagama, prvenstveno učenicama i učenicima Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’. Uspješno surađuju s puhačkim orkestrima u Hrvatskoj i inozemstvu, ostvaruju brojna gostovanja i godišnje održavaju više od 20 nastupa.

Svečanu atmosferu uveličali su i blagdanskim izvedbama pa se tako na repertoaru našla najljepša, i prema mnogima ‘najbožićnija’ pjesma Tiha noć, a orkestru se u njenoj izvedbi pridružila i vokalna solistica Laura Mjeda. Zajedno su izveli i pjesmu Santa Claus is comin’ to town. Publika je uživala i u zvukovima pjesme Bijeli Božić, a kao gost se orkestru pridružio Aleksandro Senković koji je ujedno izveo i tradicionalnu hrvatsku božićnu pjesmu Radujte se narodi.

S obzirom na to da nema blagdanskog koncerta bez zvukova valcera i polki, orkestar je izveo i valcer Na lijepom plavom Dunavu. Izvedena su i djela Radetzky-marš, Maxglaner ciganski marš, a nije nedostajalo ni glazbenih brojeva iz filmske glazbe te popularnih songova. Sve je završilo zajedničkom izvedbom Dignimo čaše.

Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić. Sve pohvale uputio je orkestru koji zahvaljujući svom trudu, radu i zalaganju nadilazi granice Koprivnice, županije pa i Hrvatske. Osvrnuo se na početak djelovanja orkestra pa se našalio rekavši da kad jednog dana dugoočekivana pruga do Koprivnice stigne, imat će ju tko dočekati. Svima okupljenima poželio je sretan Božić i uspješnu novu godinu.

 

Laura Mjeda i Puhački orkestar grada Koprivnice u Domoljubu

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 23. prosinca 2019.

 

Filmska glazba u izvedbi Puhačkog orkestra grada Koprivnice u Domoljubu

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 23. prosinca 2019.

 

Ovo mi je k’o rođendanski dar unaprijed. Obično su mi Luka i Vilim svirali na Badnjak. Večeras Luka sa svojim orkestrom negdje u Zagrebu, Vilim tu u Koprivnici s pravim krasnim orkestrom. Hvala svima, uživajte

Objavljuje Sandra Levak Miklošić u Ponedjeljak, 23. prosinca 2019.

 

Bis

Objavljuje Sandra Levak Miklošić u Ponedjeljak, 23. prosinca 2019.

zatvori