Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Profesori Umjetničke škole oduševili izvedbama, poslušajte njihovu obradu Gruntovčana

Umjetnička škola ‘Fortunat Pintarić’ na sebi je svojstven način čestitala Domoljubu stotu obljetnicu. Profesori glazbene škole sinoć su pred dupkom punom dvoranom održali dvosatni koncert.

Okupljeni su tako mogli uživati u vrhunskim glasovnim, ali i instrumentalnim izvedbama kakvih se ne bi postidjeli ni glazbenici koji profesionalno nastupaju na pozornicama. Šesnaestero koprivničkih profesora pokazalo je da učenici itekako imaju od koga i što naučiti.

Ponosna na njih je i ravnateljica Ariana Šandl koja je za Dravu.info rekla:

– Prezadovoljna sam! To je koncert koji je okupio mlađu generaciju profesora Umjetničke škole koji imaju želju i volju da se pokažu i da svojim učenicima daju motivaciju zašto glazbena škola, čemu vježbati i pohađati ovu školu. Jučer su na najljepši mogući način mogli vidjeti koji je cilj učenika naše škole, kamo vodi glazba, kamo sve može glazba odvesti i da to jednog dana budi njihov poziv i da nas zamijene u ovim našim prostorima. Ideja je to koja ih je jučer okupila u raznim ansamblima – duetima, triima, zboru, bendu škole – hvalevrijedna ideja koja ih je na neki način čak i zbližila. Ja sam preponosna da su to htjeli i okupili se.

Osim što su ovim koncertom čestitali Domoljubu, profesori su ujedno obilježili i 20. obljetnicu rada škole u Svilarskoj. Škola je svih ovih godina toliko narasla da od početnih osam trenutno radi 38 profesora, u matičnoj školi u Koprivnici i u područnim odjelima u Virju i Đurđevcu. Sinoć su predstavili i bend umjetničke škole koji je izveo svoju verziju popularne teme iz Gruntovčana.

Novi koncert profesora Fortunata Pintarića možemo očekivati na proljeće za kad je najavljeno otvorenje sinagoge koja bi konačno trebala biti uređena u novu koncertnu dvoranu u Koprivnici.

Kako je to sinoć zvučalo, pogledajte u snimkama koje slijede.

 

Koncert profesora Umjetničke škole Fortunat Pintarić

Objavljuje Drava.info u Utorak, 10. prosinca 2019.

Koncert profesora Umjetničke škole Fortunat Pintarić

Objavljuje Drava.info u Utorak, 10. prosinca 2019.

zatvori