Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Iz stožera HDZ-a poručili da potpora ljevici u Podravini i Prigorju pada, Sobota: Grabar-Kitarović sigurno pobjeđuje u drugom krugu

U stožeru podravsko-prigorskog HDZ-a članovi stranke pozorno prate rezultate sa birališta.

Kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Koprivničko-križevačkoj županiji dobila je podršku 26.39% birača.

Na biralištima u Koprivnici osvojila je 19.51% glasova birača te se nalazi iza Miroslava Škore koji je osvojio 22,50% glasova. Ovaj rezultat je dravi.info komentirao predsjednik županijske organizacije HDZ-a Darko Sobota nazvavši ga interesantnim ne samo na području Koprivnice već i cijele Republike Hrvatske.

– Rezultati su za Hrvatsku demokratsku zajednicu ohrabrujući jer je naša kandidatkinja postigla očekivane rezultate u svim jedinicama lokalne samouprave. Vjerujemo da će Kolinda Grabar-Kitarović u našoj županiji pobijediti u drugom krugu izbora. Rezultati dokazuju i to da su birači u našoj županiji pa i u samom gradu Koprivnici opredjeljeni za desnicu.

Iz stožera HDZ-a su poručili i da potpora ljevici u našem kraju pada.

– Kada usporedimo današnje rezultate na županijskoj razini sa onima od prije pet godina, vidim oda je ljevica dobila desetak posto manje glasova, zaključio je Sobota.

Čelništvo županijskog HDZ-a službene rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora dočekat će u stožeru stranke u koprivničko Vargovićevoj ulici.

zatvori