Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Sudeći prema temperaturama, zime nema na vidiku, ali gradski su vijećnici imali nekoliko ‘zimsko aktualnih’ pitanja na 21. sjednici Gradskog vijeća

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća vijećnici su za gradonačelnika Mišela Jakšića imali pripremljeni cijeli niz relevantnih i aktualnih pitanja.

Gradska vijećnica iz redova HDZ-a Sonja Celiščak uputila je gradonačelniku pitanje vezano uz klizalište koje je dio koprivničke Koprivničke bajke. Zanimalo ju je zašto je ovogodišnje postavljeno klizalište ovakvih dimenzija i ulazi u prostor gradskog parka.

– Oblikom klizališta, postavlja se pitanje je li Grad Koprivnica zaboravio na svoje hokejaše koji tradicionalno svake godine tamo organiziraju svoju školu klizanja i utakmice, upitala je Celiščak.

Snimila Silvija Škoda.

Gradonačelnik Mišel Jakšić je odgovorio vijećnici kako se o obliku klizališta odlučivalo na više razina.

– Ja nisam odlučivao o tome. Vjerovali ili ne, prije svake ovakve odluke donese se strateški okvir koji ja u konačnici pregledam. U razgovorima u kojima je sudjelovala i ekipa iz Komunalca, koprivničkih kulturnih ustanova, Turističke zajednice i moja zamjenica Ksenija Ostriž dogovoreno je da klizalište neće biti tradicionalnog oblika kocke.

U odgovoru je gradonačelnik pojasnio da gradske vlasti surađuju s Malom sportskom školom i hokejašima, ali:

– Ne bih htio nikoga povrijediti, međutim moramo biti iskreni. Koprivnica nije grad hokeja i tako nismo njima mogli podrediti cijelu koprivničku Božićnu bajku, poručio je Jakšić.

Snimila Silvija Škoda.

Osim pitanja vezanih uz Koprivničku bajku, gradski vijećnik iz redova Laburista, Dragutin Jeđud upitao je gradonačelnika o stanju i spremnosti koprivničke zimske službe, apelirajući da unatoč spremnosti zimske službe, gradski mjesni odbori udaljeni od centra Koprivnice uvijek dođu posljednji na red čišćenja snijega.

Gradonačelnik je istaknuo da se u spremnost koprivničke zimske službe uvjerio na nedavno održanoj smotri.

– Spremni smo za zimu kada god ona dođe. Svim gradskim punktovima, prigradskim naseljima i mjesnim odborima podijeljene su ekipe koje tamo čiste snijeg. Do sada smo svake godine uspjeli pokriti cijeli grad i osigurati da sve ulice budu prohodne u što kraćem roku. Apelirao bih i pozvao i sve građane i predsjednike mjesnih odbora da i oni u tom polju imaju određenih odgovornosti, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

zatvori