Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Održana redovna Skupština Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak je održalo redovnu Izvještajnu skupštinu. Skupština je usvojila Izmjene i dopune Financijskog plana za 2019. godinu, Plan rada i Financijski plan za 2020. godinu.

Koprivnički Crveni križ u Planu rada za 2020. godinu nastavlja s provođenjem svojih aktivnosti i javnih ovlasti. Ravnateljica Adela Sočev navela je kako je u Planu rada za 2020. godinu, uz redovne poslove u pružanju socijalnih usluga, prvoj pomoći i radu s mladima, posebice u školama, naglasak i na humanitarnim i socijalnim djelatnostima.

Darivanje krvi također je jedna od važnijih djelatnosti Crvenog križa s kojom će se nastaviti kao i dosadašnjih godina, plan je ponovno prikupiti oko 6.000 doza krvi. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica planira u narednoj godini riješiti pitanje skladišnog prostora jer bi to bila investicija neophodna za daljnji rad.

– Zahvaljujem na odličnoj suradnji s Gradom Koprivnica i uvijek smo puni hvale na rad i djelovanje Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, za djelatnike i za sve one koji sudjeluju u aktivnostima, naravno i jedno veliko hvala volonterima koji nesebično odvajaju svoje vrijeme kako bi pomagali drugima – naglasila je u svojem obraćanju Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice.

– Niste zaboravili pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to je ona najranjivija skupina, sugrađani koji bez potpore zajednice i svih nas nisu u stanju zadovoljiti temeljne životne potrebe – istaknula je Željka Koluder Vlahinja, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije.

Gosti su u svojim govorima pohvalili postignuća i rezultate svih zaposlenih i volontera i poželjeli svima nazočnima sve najbolje povodom predstojećih blagdana.

Nakon završetka službenog dijela, članici Skupštine Anici Desnici uručena je završna zahvalnica za 25. darivanje krvi, a članu Goranu Višaku uručena je zahvalnica za 10. darivanja krvi.

Članovi Skupštine i volonteri koprivničkog Crvenog križa na zajedničkom druženju obilježili su završetak ove godine sa željom da zajedničkom voljom i radom i u sljedećoj godini provode temeljna načela Crvenog Križa.

zatvori