Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Kreativna radionica obitelji Trnski dokaz je da mašta može svašta

Često možemo čuti krilaticu da ‘ljudska mašta nema granica’. Upravo to nam je dokazala naša čitateljica Dajana, upoznavši nas s radovima koje izrađuju njezini roditelji.

Draženka i Anđelko Trnski iz Novigrada Podravskog bave se izradom unikatnih i ručno izrađenih ukrasa, vaza, košara i predmeta od prirodnih materijala. Malu kreativnu radionicu obitelji Trnski pokrenula je gospođa Draženka i kako nam njezina kći Dajana otkriva, sve je krenulo od ručno izrađene vaze prije mnogo godina.

Za izradu svojih radova gospođa Draženka utroši i do šest sati rada dnevno, što joj je odlična terapija opuštanja nakon napornog radnog dana. Važno je napomenuti i da većinu materijala nabavlja iz prirode i kućanstva. Svojom kreativnošću ‘zarazila’ je i supruga.

Anđelko Trnski umirovljeni je narednik Hrvatske vojske i izrada unikatnih predmeta i pravih remek-djela postala je njegov hobi. Tako je nedavno izradio starinska kola od drva za koja mu je trebalo punih pet dana.

Ustupila Dajana Trnski.

Većina radova proizašlih iz kreativne radionice obitelji Trnski je dekorativne svrhe te su kao pokloni otputovali diljem Hrvatske, Njemačke i Austrije. Radove često izlažu i na izložbama u Novigradu Podravskom ili manifestacijama kao što su ‘Dani meda’.

Donosimo vam galeriju njihovih radova.

zatvori