Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Koprivnička pedijatrija preselila u novoobnovljene prostore

Odjel pedijatrije Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek prije dva dana je s trećeg kata preseljen u novoobnovljene prostore na četvrtom katu.

Voditeljica odjela dr. Maja Toth-Mršić istaknula je da je pedijatrija godinama bila problem koji je sada napokon riješen.

– Novi prostor duplo je veći od prethodnog. Standard samog prostora bitno je bolji. Djeca su nam smještena u ljepši, bolji i kvalitetniji prostor. Majke isto imaju bolji tretman. Imamo i igraonicu za djecu – rekla je voditeljica odjela.

Foto: Adela Zember

Objasnila je da liječe gotovo sve pedijatrijske dijagnoze, a s HZZO-om imaju 25 ugovorenih kreveta i to 15 akutnih, pet kreveta dnevne bolnice i četiri kliničke. Što se tiče liječnika, dr. Toth-Mršić napominje da na odjelu imaju pet pedijatara, jedna liječnica je na specijalizaciji, a neonatologija ima jednog liječnika neonatologa.

– Primarna zdravstvena zaštita u našoj županiji ne stoji baš dobro, nadamo se da će se nešto pomaknuti nabolje, ali reperkusiju u svom svakodnevnom radu osjećamo. S obzirom na to da primarna pedijatrija u Koprivnici ima tri pedijatra, u Križevcima i Đurđevcu po jednog, taj nedostatak liječnika osjeti se u svakodnevnom radu na odjelu – kazala je dr. Toth-Mršić.

Foto: Adela Zember

Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić rekao je da je napokon zaključen ciklus obnove pedijatrije koji je trajao tri i pol godine, a u kojeg je, zajedno s opremom, uloženo oko pet milijuna kuna.

Osvrnuo se i na cjelokupne infrastrukturne radove koji se odvijaju u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek za koje se nada da će završiti do kraja svibnja 2020. godine.

– Prijem rodilja u potpunosti je rekonstruiran, kompletan Odjel ginekologije je u velikoj rekonstrukciji koji će biti gotov do kraja veljače. Jedan od četiri stupa bolničke zdravstvene skrbi, a to su pedijatrija, interna, kirurgija i ginekologija, čvršće je postavljen i možemo biti sigurni da će u narednim godinama imati dobru infrastrukturu, a nastavak na ulaganje u ljudske potencijale osigurava kvalitetu i razinu usluge u pedijatriji – naglasio je dr. Devčić.

Foto: Adela Zember

Svoje zadovoljstvo ovim projektom nije krio ni koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je danas obišao novoobnovljene prostore pedijatrije. Naglasio je da su zahvaljujući Upravi bolnice i voditeljici Odjela pedijatrije poboljšani uvjeti rada kako bi se pedijatrijska djelatnost mogla nesmetano obavljati.

zatvori