Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Nemčići ispričali ‘Priču o Ivani’ u keramičkim figuricama Regoča, Kosjenke, Domaćih i ostalih likova Priča iz davnine

Učenici 4. c razreda koprivničke Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ i mali keramičari u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ otvorili su izložbu ‘Priča o Ivani’. Na taj način prisjetili su se književnice Ivane Brlić Mažuranić povodom 145. godišnjice njezina rođenja.

Izložba je nastala kao nadopuna kreativnog sata lektire na kojem su mali Nemčići čitali Šumu Striborovu i Regoča, poznate priče Ivane Brlić Mažuranić.

– Djeca ne vole čitati zadanu lektiru, ali trudimo se uvijek lektiru prezentirati na drugačiji način i učiniti ju zanimljivom. Izložba je pravi vrhunac naših satova lektire jer su sudjelovali svi učenici i izradili su likove onako kako su ih zamišljali – rekla nam je učiteljica razredne nastave u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Đurđica Pošta.

Kao dio satova lektire posvećenih Ivani Brlić Mažuranić nastali su šareni plakati o bajkama, a polaznici Male koprivničke škole keramike su s četvrtašima izrazili i keramičke figurice omiljenih likova.

Na otvorenju izložbe okupljene mališane pozdravila je ravnateljica OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Gordana Gazdić-Buhanec, školska knjižničarka Luca Matić te dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić. Četvrtaši su nakon toga pripremili prigodan program u kojem su se prisjetili književnice Ivane Brlić Mažuranić i omiljenih dijelova priča.

Ako želite vidjeti kako mališani zamišljaju likove Priča iz davnine Ivane Brlić Mažuranić – Baku, Domaće, Regoča i Kosjenku, svakako prošetajte središtem Koprivnice i bacite oko na izloge koprivničke knjižnice. Izložba će se moći razgledati do 16. prosinca.

zatvori