Foto: Grad Koprivnica
Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje danas je prigodnim programom obilježio 5. obljetnicu djelovanja.

– Osjećam se posebno ponosnim što pomažemo mladim ljudima da oblikuju svoju budućnost i sudjelujemo s voljom i ljubavlju u njihovu odgoju i razvoju. Kada govorimo o odgoju, ne možemo ne govoriti o ljubavi jer odgoj je ljubav koja čini da netko živi, izrasta, raste… Pored ljubavi, korisnicima u našem centru osiguravamo izuzetne stručnjake, ugodno ozračje, osmišljeni odgojni program i uzorno odgojno iskustvo. Nastojimo sve naše korisnike upoznati s lijepim stvarima koje u njima mogu probuditi radost i ugodne osjećaje – izjavio je u uvodnom govoru ravnatelj Centra Svitanje Mladen Fajdetić.

– Izuzetno smo ponosni i jako nas veseli što svo ovo vrijeme možemo surađivati sa Centrom Svitanje. Prije pet godina kada smo kretali s novim konceptom Svitanja, svi smo bili pomalo skeptični kako će to funkcionirati, ali ispostavilo se da za to nije bilo potrebe jer smo napravili dobar posao, a rezultati su više nego zadovoljavajući. Isto tako smo sretni što je Grad Koprivnica osigurao dva stana na korištenje Centru Svitanje – rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te dodala: – Najljepše odrastanje je odrastanje u obitelji.

– Kada čovjek dođe u Centar Svitanje i čuje dječji smijeh, to je najbolje priznanje radu i ravnatelja i svih djelatnika – rekao je u svome obraćanju okupljenima zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu Ustanova je 2. prosinca 2014. godine upisana pod nazivom Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Osnovna zadaća Svitanja je briga o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i izvan vlastite obitelji. Djeca koja iz različitih razloga nemaju adekvatne životne uvjete, u Centru svitanje pronađu drugi dom. Uz pomoć lokalne zajednice Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije korisnici se bez poteškoća prilagođavaju na novu životnu sredinu. Centar Svitanje pruža socijalne usluge poludnevnog boravka u Koprivnici te u suradnji s Varaždinskom županijom razne edukacije i socijalnu uslugu savjetovanja i pomoć biološkim, udomiteljskim obiteljima i djeci.

(Grad Koprivnica)