Petak, 19. travnja 2024.

Koprivničanac Dr. Eduard Rod proglašen jednim od najboljih ortopeda u Hrvatskoj

Prim. Eduard Rod, dr. med., specijalist ortopedije izabran je za jednog od najboljih ortopeda u Hrvatskoj prema izboru portala najdoktor.com.

Dr. Rod je Koprivničanac koji trenutno radi kao voditelj Odjela ortopedije i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Specijalne bolnice Sveta Katarina. Uz to je i licencirani liječnik Prve hrvatske nogometne lige i voditelj zdravstvenog tima NK Slaven Belupo. Suradnik je više sportskih klubova među kojima su i RK Podravka i Hokejaški klub Medveščak, a od 2019. godine službeni je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i član zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

Uža specijalizacija dr. Roda je traumatologija lokomotornog sustava. Objavio je više znanstvenih radova od kojih je sedam citirano u CC bazi (Current Contents) te je autor poglavlja u nekoliko knjiga. Uže područje interesa su mu sportske ozljede, tegobe povezane uz koljeno, gležanj, stopalo i rame, biološko liječenje matičnim stanicama te radiofrekventna ablacija. Redovito aktivno sudjeluje na međunarodnim tečajevima, seminarima i radionicama iz područja artroskopskih operativnih tehnika, korekcija deformiteta stopala, ugradnje totalnih endoproteza te bioloških liječenja.

Poslijediplomski doktorski studij “Translacijska istraživanja u biomedicini” na Medicinskom fakultetu u Splitu upisao je 2011. godine i uskoro očekuje obranu doktorske disertacije pod nazivom “Optimizacija genske (EX VIVO) terapije koštanim morfogenetskim proteinom-2 u rekonstrukciji prednje ukrižene sveze koljena”, objavila je o svom doktoru Specijalna bolnica Sveta Katarina.

zatvori