Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Dvije slične nesreće dan za danom, nastradali biciklisti koji su nepropisno prelazili zebru

Nekoliko se prometnih nesreća ovog vikenda dogodilo u Koprivnici i okolici, javlja Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Još u petak oko 15:30 sati 34-godišnjakinja je udarila u bicikl u Bilogorskoj ulici u Koprivnici. Kretala se u smjeru Starogradske ulice osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je udarila u bicikl kojim se preko obilježenog pješačkog prijelaza nepropisno kretao 75-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,01 promila. On je potom napustio mjesto događaja, ali je naknadno pronađen.

Policija će protiv oboje vozača pokrenuti prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Još se jedna slična prometna nesreća dogodila u Koprivnici u subotu oko 10:20 sati. 64-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Ante Starčevića u smjeru raskrižja s Kolodvorskom ulicom. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je udario u bicikl kojim se preko obilježenog pješačkog prijelaza nepropisno kretao 74-godišnji vozač.

Vozačima je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Kasnije istog dana, u subotu oko 19:55 sati u Herešinu 44-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,27 promila osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake u smjeru Ulice hrvatske državnosti. Uslijed pretjecanja osobnog automobila BMW koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 27-godišnji vozač došlo je do udara stražnjeg djela Peugeota u prednji dio BMW-a.

Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori