Utorak, 16. travnja 2024.

DOMOLJUBU U ČAST Profesori Umjetničke škole večeras sviraju povodom 100. rođendana ‘stare dame’

Profesori Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ povodom 100. rođendana Domoljuba održat će koncert posvećen upravo toj ‘staroj koprivničkoj dami’.

– Želja nam je bila upravo takva da se u prosincu održi koncert gdje će se naši profesori predstaviti široj publici i prezentirati Umjetničku školu s te jedne, recimo, druge strane, s profesorske strane, tako da nisu uvijek učenici ti koji sviraju već da jednom pokažemo tko uči našu djecu Koprivnice – rekla nam je ravnateljica Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” Ariana Šandl, dodavši kako su ovim koncertom profesori htjeli, kao korisnici Domoljuba, dati svoj doprinos povodom čitavog stoljeća postojanja koprivničke dvorane.

Profesori će se predstaviti u različitim kombinacijama i na različitim instrumentima, u duetima, zborovima i ansamblima, a sve to možete pogledati i poslušati večeras od 19 sati upravo u Domoljubu.

A kao i svake godine, Umjetnička škola priprema i božićni koncert na kojem će se predstaviti ansambli, pjevački zborovi višeg i nižeg uzrasta, puhački i tamburaški orkestri i komorni sastavi koji djeluju u sklopu škole.

– Nismo išli na individualne točke samih učenika koji rade sa svojim profesorima i koji imaju javne produkcije gdje se vidi njihov rad, već smo odlučili predstaviti rad više skupina učenika – najavila je ravnateljica Šandl.

Božićni koncert će se održati iduće srijede, 18. prosinca od 19 sati u dvorani Domoljub.

Dan kasnije svoj će program predstaviti polaznici Odjela suvremenog plesa. – Puni su adrenalina i njihov nastup svakako vrijedi pogledati. Ono što njihova profesorica Olja Vilić priprema za kraj godine uvijek bude vrlo posebno.

Plesačice i plesači Odjela suvremenog plesa predstavit će se u četvrtak 19. prosinca, od 19 sati u Domu mladih.

zatvori