Četvrtak, 18. travnja 2024.

Poznato je tko će nastupati na Zrinskom trgu u novogodišnjoj noći, na Božić dolazi Danijela Martinović

Gradska uprava danas je predstavila program Koprivničke bajke, zimske manifestacije koja centar grada svake godine u drugoj polovici prosinca ispunjava glazbom i adventskim sadržajima.

Jedna od glavnih atrakcija svakako će biti klizalište koje je već otvoreno, a čeka nas i niz glazbenih i drugih nastupa.

Koprivničku bajku u petak, 13. prosinca otvorit će Mia Dimšić, a iste večeri Koprivničance čeka još jedno iznenađenje: Pyromusic Flame Show sa spektakularnim vatrometom povodom 25 godina Radio Drave. Bajka će završiti s dočekom Nove godine 31. prosinca odnosno 1. siječnja, a u 2020. ćemo ući uz Mejaše. Imat ćemo zapravo dva dočeka jer će jedan biti i u podne i na njemu će također nastupati Mejaši. Još jedan veliki koncert čeka nas na Božić – dolazi nam Danijela Martinović.

Djed Mraz na Zrinski trg stiže u subotu, 14. prosinca u 18 sati. Na Koprivničkoj bajci nastupat će domaći sastavi poput Štublin benda i The Bugsa, zbor Rima, vrtićarci i školarci, crkveni zborovi i plesači… Na Štefanje nas čeka i večernja atletska utrka.

– Drago nam je da je ova priča zaživjela u Koprivnici, da ljudi bez obzira na to što se ne možemo mjeriti s puno većim gradovima očito vole ovu našu božićnu priču i da svaki dan imamo taj neki muving. Sigurno je da su napravljene sve one potrebne radnje da bi na kraju mogli reći da je ova Koprivnička bajka bila najveća i najuspješnija do sada. Želio bih zahvaliti svima onima koji će raditi na Bajci, imat ćemo doista bogatu eno i gastro ponudu, klizalište i razne druge programe za one najmanje pa sve do onih najstarijih – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić na današnjem predstavljaju ovogodišnje adventske manifestacije.

Za blagdansko uređenje grada i ove je godine zaduženo Gradsko komunalno poduzeće Komunalac, o čemu je više rekla predsjednica uprave te tvrtke Nataša Tetec:

– Prve adventske nedjelje grad je zasjao uz 47 tisuća lampica. Ukupno je ukrašeno sedam kružnih tokova, ispred Gradske uprave na Zrinskom trgu postavljen je i borić s led rasvjetom. Naša fontana je danas jedan veliki adventski vijenac. Postavljene su i jelke, jedna na Zrinskom trgu, jedna na Trgu bana Josipa Jelačića, a uskoro će biti postavljeno i novo zvjezdano nebo koje će se protezati iznad drvenih kućica u središnjem djelu grada. Naravno, zasjao je i paviljon u parku te je okićena Aleja uzdisaja.

Cijeli program Koprivničke bajke možete pogledati ovdje.

zatvori