Srijeda, 24. travnja 2024.

CIKLOKROS LIGA Zanimljiva biciklistička utrka na atraktivnoj stazi stiže nam ove subote u Koprivnicu

Sedmo kolo Ciklokros lige održat će se ove subote u Koprivnici. Riječ je o zanimljivoj kružnoj biciklističkoj utrci na atraktivnoj stazi na kojoj su, uz prirodne, dodane i umjetne prepreke.

Koprivničko izdanje utrke održat će se na ostacima starih gradskih bedema, popularnoj Bašći, te na sajmištu. Prva utrka starta u 15 sati, a druga u 15 sati i 20 minuta. Jedan krug bit će dugačak oko 2000 metara, a staza će biti valovita uz dodane prepreke na travnatoj podlozi, zemljanoj stazi i makadamu.

Prva utrka vozi se 40 minuta plus jedan krug, a druga 20 minuta plus jedan krug. Nakon prvog kruga, sudac utrke procijenit će ukupno trajanje utrke u krugovima s obzirom na prolazno vrijeme prvog natjecatelja. Prvu utrku vozit će žene te natjecatelji u kategorijama do 19, do 40 i iznad 40 godina, a u drugoj će se natjecati sudionici do 15 godina.

Utrka je specifična i po tome što natjecatelji mogu nastupiti sa svim vrstama bicikla: cestovnima, ciklokros, MTB, treking i slično, osim bicikala na električni ili drugi motorni pogon. Na startu će u prvim redovima biti vozači ciklokros bicikala.

Prijave i preuzimanje brojeva bit će obavljeno prije same utrke, u subotu između 13:30 i 14:30. Predprijave su otvorene na ovoj poveznici.

Natjecatelji će biti podijeljeni u sljedeće kategorije:

  • do 19 godina (do 2002.),
  • do 40 godina (do 1981.),
  • više od 40 godina (1980. i stariji)
  • žene (jedna kategorija)
  • djevojčice i dječaci do 15 godina (do 2006.)

Obavezno je nošenje zaštitne biciklističke kacige, a utrke će se održati u svim vremenskim uvjetima osim u slučaju jakog vjetra, jakog snijega ili temperature ispod -15°C. Prema sadašnjoj vremenskoj prognozi, uvjeti će biti povoljni.

Startnina iznosi 20 kuna po vozaču, osim za kategoriju U-15 koja ne plaća startninu.

Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook događaju.

Posljednje kolo prije koprivničkoga održano je u Donjoj Pušći kraj Zaprešića, a kako je bilo možete vidjeti na ciklokros.hr. Suorganizator koprivničke utrke je Biciklistički klub Rotor.

Spomenimo i da će se uoči same ciklokros utrke održati prvo kolo Zimske koprivničke kros lige koju organizira Atletski klub Koprivnica. Ta utrka počinje u 11 sati, a sve informacije možete pronaći ovdje.

zatvori