Petak, 29. ožujka 2024.

Četiri automobila sudjelovala u lančanom sudaru u Koprivnici, kriva dvojica vozača

U Koprivnici su se jučer dogodile dvije prometne nesreće u kojima na sreću nitko nije ozlijeđen, već je zabilježena samo materijalna šteta.

U Ulici Braće Radića oko 11:20 sati došlo je do lančanog sudara. Na začelju kolone 24-godišnji vozač Forda krapinskih registracija nije držao prikladan razmak prilikom vožnje u koloni pa je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio Chevroleta koprivničkih registracija. Njime je u istom smjeru upravljao 61-godišnjak koji je također zbog ne držanja potrebnog razmaka udario u Mazdu koprivničkih registracija koju je vozio 57-godišnjak. Mazda je zbog udarca pak udarila u Citroen koprivničkih registracija koji se nalazio ispred i koji je vozila 36-godišnja vozačica. Protiv 24-godišnjeg i 61-godišnjeg vozača će biti podnesen prekršajni postupak.

Još jedna nesreća s materijalnom štetom dogodila se oko 12 sati na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici. Nju je izazvala 34-godišnjakinja koja je nepropisnom vožnjom unazad Citroenom koprivničkih registracija udarila Ford koji je vozio 31-godišnjak. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a vozačici je naplaćena novčana kazna.

Dodajmo da se još jedna nesreća sinoć dogodila na cesti između Kloštra Vojakovačkog i Carevdara. Oko 20:20 sati 55-godišnji vozač Audija koprivničkih registracija uslijed nepropisnog kretanja prednjim dijelom vozila je udario u betonski most. Zbog udarca se vozilo okrenulo i bočnom stranom udarilo u metalnu zaštitnu ogradu mosta.

Policija je utvrdila da je vozač bio pod utjecajem alkohola od 1,68 promila alkohola te je u nesreći ozlijeđen, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije. Protiv vozača će biti podnesen prekršajni postupak.

zatvori