Petak, 29. ožujka 2024.

Čak tri prometne nesreće dogodile su se jučer u Koprivnici, jednu skrivila pijana vozačica

Čak tri prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se jučer u Koprivnici.

19-godišnja vozačica Renaulta koprivničkih registracija je oko 6 sati ujutro vozila u smjeru Duge ulice u Koprivnici. Na križanju Ulice Anta Starčevića i Ivanjske ulice vozačica se zbog neprilagođene brzine sudarila s Citroenom koprivničkih registracija koji joj je dolazio u susret. Njime je upravljala 27-godišnjakinja. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a protiv 19-godišnjakinje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Na Peteranskoj cesti prometnu nesreću izazvala je 49-godišnja vozačica Fiata koprivničkih registracija koja je vozila u smjeru Peteranca. Zbog neprilagođene brzine prednjom stranom Fiata udarila je u VW koprivničkih registracija kojim je upravljao 39-godišnjak. VW je stajao na cesti radi zaustavljanja vozila ispred sebe. U sudaru je odbačen naprijed te je prednjom stranom udario u vozilo, također VW koprivničkih registracija, koje je bilo zaustavljeno na kolniku kako bi propustilo vozila iz suprotnog smjera zbog skretanja u lijevo. Policijski službenici su utvrdili da je 49-godišnjakinja koja je skrivila nesreću bila pod utjecajem alkohola od 1,96 promila te će protiv nje biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se i u koprivničkoj Ulici dr. Željka Salingera oko 19 sati. 39-godišnji vozač Opela koprivničkih registracija kretao se u smjeru Ulice Braće Radića. Ulaskom u raskrižje s kružnim tokom oduzeo je prednost prolaska Audiju koprivničkih registracija koji je već bio u kružnom toku i kojeg je vozio 39-godišnjak. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a protiv vozača Opela će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dodajmo još da se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena dogodila u Rasinji jučer oko 16:35 sati. 48-godišnjak je vozio Škodu koprivničkih registracija Ulicom Andrija Palmovića. Zbog neprilagođene brzine prednjom stranom Škode udario je Citroen francuskih registracija koji je vozila 67-godišnja hrvatska državljanka. Ona se vožnjom unatrag uključivala u promet s kolnog ulaza te je oduzela prednost prolaska vozaču Škode. U sudaru je došlo do rotiranja Citroena po kolniku, a Škoda je sletjela s kolnika u odvodni kanal i udarila u metalni stalak za bicikle. Stalak je zbog siline udarca odbačen naprijed i udario je u Renault koprivničkih registracija koji je bio propisno parkiran.

Vozačica Citroena je u nesreći ozlijeđena, a utvrđeno je da je 48-godišnji vozač Škode vozio za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Također je bio pod utjecajem alkohola od 1,46 promila te je smješten u posebne prostorije policije do otriježnjenja.

zatvori