Utorak, 19. ožujka 2024.
No menu items!

FOTO Koprivnički umirovljenici preuzeli prve božićnice: ‘Na mojih 1100 kuna mirovine ovo mi puno znači’

Počela je podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima. Ove godine božićnicu u iznosu od 200 kuna dobit će umirovljenici s prebivalištem na području grada Koprivnice čija mirovina za listopad, zajedno s dodacima, ne prelazi dvije tisuće kuna.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić izrazio je zadovoljstvo time što je stanje u koprivničkom proračunu pozitivno te da mogu pomoći građanima kojima je to najpotrebnije uoči božićnih blagdana:

– Drago mi je da imamo stanje u proračunu grada Koprivnice kojim možemo u božićno i uskrsno vrijeme zahvaliti i odužiti se onim ljudima kojima puno dugujemo. To su naši umirovljenici koji su gradili ovaj grad i kraj u kojima društvo kroz njihove iznose mirovina nije vratilo sve ono što su nam dali.

Podjelu božićnica su posebno emotivno doživjeli Koprivničanci kojima svaka kuna dobro dođe cijele godine. Dodatne kune u novčaniku posebno dobro dođu uoči božićnih blagdana, rekla nam je gospođa Vesna koja će dio božićnice iskoristiti kako bi svojim unucima nešto poklonila:

– Na mojih 1100 kuna mirovine mislim da znate dovoljno koliko mi to znači. Naposljetku znate jednostavno kakav je život i režije i svi ostali troškovi. Netko sada u prosvjedu i štrajku kaže da ima 5000 kuna plaće i to je njemu premalo. Mogu ja njemu dati svojih 1100 kuna, a on meni neka da 5000 u zamjenu i ja sigurno neću lagodno živjeti.

Snimila Silvija Škoda

Božićnicu svake godine prima i gospođa Ružica kojoj ovih 200 kuna puno znači.

Božićnicu primam svake godine jer imam malu mirovinu, tek nešto malo više od 1000 kuna. Imala sam staža 20 godina u Bosni i Hercegovini pa sam otišla u prijevremenu mirovinu koja nije velika.

Prve božićnice umirovljenicima su uz podijelile zamjenice gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec. – Ove godine procjenjujemo da ćemo podijeliti oko 1500 božićnica onima kojima je to najpotrebnije – rekla je za Radio Dravu zamjenica Ostriž.

zatvori