Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Održano 8. fotografsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju ‘Jesen u mojem kraju’

Postoji jedna stvar kojoj svi težimo – biti sretni! Djeca s teškoćama u razvoju nam mogu svojim najiskrenijim veseljem i bezgraničnom ljubavlju pokazati osnovne vrijednosti života, naravno ukoliko im to omogućimo.

S ciljem pomoći i uključivanja djece s teškoćama u razvoju u što normalnije životne uvjete, Foto kino klub “Podravina” i Humanitarna zaklada “Naš mali kutak raja” osmislili su i pokrenuli projekt državnog fotografskog natjecanja za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom “Vjerujem da bih mogao, uz vašu pomoć znam da mogu”.

Na ovogodišnjem, 8. po redu natjecanju tema je bila “Jesen u mojem kraju”, a na istom su sudjelovala djeca iz Varaždinske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Radi se o jedinom fotografskom natjecanju ovakve vrste u Republici Hrvatskoj.

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i supokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice, 11. prosinca 2019. godine u Domu ZTK grada Koprivnice održana je svečanost dodjele medalja i priznanja najuspješnijima te otvaranje izložbe najljepših radova.

Na samom početku svečanosti, sve nazočne je pozdravio i zahvalio im se na dolasku predsjednik FKK Podravina Krešimir Juratović. U ime Zaklade, nazočnima se obratila upraviteljica Marija Mraz. Svečanosti su nazočili i učenici 2, c razreda OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” sa svojom učiteljicom Senkom Pintarić.

Podršku ovom projektu svojim dolaskom dala je i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. “Od Grada Koprivnice i dalje možete očekivati potpunu podršku u svim segmentima kako bi ovaj projekt rastao iz godine u godinu te poticao djecu da se bave fotografijom. Volim reći, a i ponosim se time, da nas u gradu Koprivnici različitosti spajaju, a ne razdvajaju”, poručila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, koja je svečano otvorila izložbu, a potom najuspješnijima podijelila medalje, priznanja i nagrade.

Prigodne zahvalnice uručene su svim školama sudionicima natjecanja, najuspješnijim mentorima i pokroviteljima, a sponzorima će iste biti dostavljene.

“Zahvaljujemo našim dragim sponzorima i partnerima koji su prepoznali vrijednost sudjelovanja u ovom projektu: Podravka d.d., Vemo trade d.o.o., Duwar d.o.o., Optika Vazdar, Hartmann d.o.o., Koprivničke vode d.o.o. te našim dugogodišnjim medijskim pokroviteljima Drava.info i Radio Drava”, poručuju iz FKK Podravina.

Najuspješniji natjecatelj iz naše županije je Saša Vlahović.

Rezultati natjecanja

Tematska kategorija: detalj

I. nagrada – zlatna medalja
Kristinko Puškadija / Gost
OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac

II. nagrada – srebrna medalja
Mateo Kraljević / Maca i zlato
COO Tomislav Špoljar

III. nagrada – brončana medalja
Valentino Mesec / Zelena zavjesa
OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac

Tematska kategorija: krajolik

I. nagrada – zlatna medalja
Martina Masnec / Jesensko zelenilo
OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac

II. nagrada – srebrna medalja
Petar Cvrtnjak / Igralište
COO Tomislav Špoljar

III. nagrada – brončana medalja
Neo Jeličić / Ribnjak
OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac

Tematska kategorija: detalj – SŠ

I. nagrada – zlatna medalja
Saša Vlahović / Svjetlo
Obrtnička škola Koprivnica

II. nagrada – srebrna medalja
Davor Leljak / Simbioza
Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

III. nagrada – brončana medalja
Monika Jerešić / Atrij
COO Tomislav Špoljar – srednja škola

Tekst i fotografije: Foto kino klub “Podravina”

zatvori